ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ресвератрол (Resveratrol) убива раковите клетки!

Ресвератрол се намира най-много в лилавите храни – лук, грозде, зеле, смокини, сливи, къпини, боровинки, касис и др. Освен това, тъмно оцветените храни са заредени с лечебни антиоксиданти. Това е научно доказан факт – колкото е по-тъмна храната, толкова е по-високо нивото на антиоксидантите.

Ресвератрол

Всички плодове и зеленчуци с пурпурен пигмент съдържат флавоноиди, включително ресвератрол, който помага за намаляване на кръвното налягане. Той намалява налягането в артериите и позволява по-добро кръвообращение. Лилавите храни съдържат различни полифеноли, които помагат на тялото да се излекува от възпаления. Възпалението е в основата на всички сериозни заболявания, включително сърдечно-съдовите, диабет, артрит и имунната дисфункция.

Ето пет причини да се ядат повече лилави храни:

Убиват раковите клетки

Ресвератролът в гроздето, боровинките и къпините, както и в червеното вино, възпрепятстват разпространението на рак на дебелото черво – това показват изследвания с животни. Учените са направили проучвания, които показват, че този флавоноид предизвиква смъртта на раковите клетки при рак на простатата, гърдата, кожата, черния дроб, белия дроб и рак на кръвта.

Намаляват образуването на язва

Изследване, направено през 2011 г. върху плъхове, установи че антоцианинът от къпините намалява образуването на язва на стомаха. Изследователите вярват, че това се дължи на антиоксидантите, които предотвратяват киселинността в стомаха и дават възможност да се  увеличи активността на други важни антиоксиданти (например глутатион), които са естествено присъстващи в тялото.

Полезни са за черния дроб 

Лилавите боровинки имат повече антоцианин от червените боровинки. Те съдържат антиоксиданти, които намаляват уврежданията на черния дроб, вследствие прекомерна употреба на алкохол.

Намаляват лошия холестерол

Черното френско грозде може да намали лошия холестерол с до 13%, което ще доведе до повишаване на добрия холестерол. Касисът и боровинките, както и дивите плодове имат по-високо съдържание на антиоксиданти, отколкото пресните сурови плодове или замразените такива.

Предотвратяват инфекции на пикочните пътища 

Зеленчуците като лилав карфиол, лилави моркови и лилаво зеле съдържат един и същ пигмент – антоцианин, който е много ефективен при лечението на Кандидоза.

 

 

 

Топ храни богати на антиоксиданти

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *