Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Спете достатъчно, за да не дебелеете

Здравословният стил на живот е основоположен ако искате да имате стройно тяло, плосък корем и да изглеждате добре. Ето защо сънят е ключов фактор.

 

  • Спете достатъчно, за да не дебелеете

Изследване на повече от 1000 души от 18 до 81 години доказва, че тези, които прекарвали в сън по-малко от 5 часа в денонощие, след 5 години са натрупали повече висцерални мазнини от онези, които са спели 7-8 часа. Освен това недоспалите са хапвали по вече-средно по 300 калории отгоре на ден.

 

  • Прекарвайте по-малко време на дивана и пред телевизора, движете се колкото се може повече

В службата преместете кошчето надалече, за да се налага да ставате от бюрото всеки път, ползвайте принтера на горния етаж и отидете до колегата в съседната стая вместо да му пускате съобщание по мейла. На всеки час седене трябва да станете и да ходите 10 минути, или още по-добре, след 10 ми­нути седене се движете поне 1-2 минути. Градинарството, планинарството и карането на колело са здравословни .хобита. Колкото и да не ви харесва, чистенето на дома и особено миенето на прозор­ците са чудесен начин да се раздвижите.

 

  • Научете се да разпускате

Постоянният стрес е враг на здравето и фигурата, защото кара тялото да произвежда прекалено много кортизол, хормон, който провокира натрупването на мазнини в коремната област. Освен това хроничното напрежение отва­ря апетита за сладки и мазни храни. Не сте чували никой да казва „Толкова съм стресиран, че имам нужда от салата“, но сте виждали как някой се нахвърля нервно на шоколад, сладолед, огромна пица или чипс с бира и още по-зле – твърд алкохол. Затова вместо да посягате към храна и пиене, излезте да се разходите на чист въздух, поговорете с прия­тели по телефона, отидете на йога. Ето и един лесен начин за кратка медитация: затворете очи, вдишайте дълбоко, после издишайте бавно, повторете няколко пъти.

 

  • Радвайте се

Лошото настро­ение води до натрупване на мазнини по две причини: повишава се нивото на кортизола в организма и се убива; желанието на човек да върши каквото и да било, включи­телно да спортува или да се храни здравословно. Затова вместо да изпадате в депресия, опитайте се да оцените дори най-малките положителни моменти във всекидневието си – усмивката връща усмив­ка, радостта идва с дребните неща. „Попийте“ мигновеното щастие и го задръжте като усе­щане поне за 20 секунди, съ­ветват специалистите. Скоро ще се научите да го откривате около вас всеки ден.

 

 

Поне един ден в седмицата поглезете организма си с тази здравословна програма

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *