Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Поне един ден в седмицата поглезете организма си с тази здравословна програма

Тази грижа ще ви се отблагодари стократно, особено ако ви стане навик

 

почивка

Енергизиране

8:30 Шеметно събуждане

Днес никакво излежаване. Станете бързо, готови да посрещнете новия ден, и направете няколко упражнения – подскоци на място, навеждане до пода и след това вдигане на пръсти, махове с крака.

9:15 Самомасаж

С масажно масло си направете лек масаж в областта над бъбреците, където се намират жлезите, отговарящи за секрецията на кортизол – хормона на стреса, който всъщност е жизненонеобходим в нормани нива.

9:30 Зареждаща закуска

Чай „ройбос“, 2 филии хляб от лимец, 1 чаша соево мляко, 1 киви

10:30 Хайде да спортуваме!

45 минути без прекъсване плуване или час колоездене или джогинг. Ако имате възможност, позволете си и 15 минути в сауна след физическото натоварване.

12:00 Витаминизиращо смути

Смесете в блендер един портокал, един грейпфрут и половин лимон. Добавете лед. Ако ви е прекалено цитросово, може да изберете вариант от портокал, морков и манго.

12:30 Горещ масаж

Горещ, защото се прави със затоплени длани или дори със затоплен ексфолиант. Разтрийте цялото тяло – краката от ходилата до бедрата и ръцете от рамената до върховете на пръстите. След това врата, лицето и главата.

13:00 Време за хапване

Пригответе си бяла риба, като я завиете във фолио за печене, намазана с горчица, покрита с домати на кръгчета, полята със сок от лимон и подправки по ваш вкус. Може да добавите и нарязан морков и лук. Завийте я добре и печете за 20-ина минути на 180 градуса. За десерт печена ябълка с мед, канела и бадеми.

15:00 Отново е време за сън

Отдайте се на сиеста. Ако сте от тези, които не могат да спят следобед, излегнете се със затворени очи, пуснете си релаксираща музика и мислете за нещо хубаво.

17:00 Лека закуска

Чаша сок от моркови и едно нискомаслено кисело мляко

18:00 Йога

Отделете си поне час за йога занимания. Ако сте ходили на йога, то сте наясно с асаните, просто изберете тези, които най-много обичате. Ако не сте навътре в това учение, изберете си програма в интернет за начинаещи и следвайте инструкциите.

18:45 Вана

Ако имате вана у дома, отдайте се на пълна релаксация, като не забравяте солите, свещите или ароматните пръчици, много пяна, а защо не и половин чаша бяло вино.

19:30 Ароматна вечеря

Леко запържете с минимално количество мазнина половин глава лук, половин чушка, половин морков, половин тиквичка. Добавете две яйца, предварително разбити с малко прясно мляко. Добавете магданоз, черен пипер, червен пипер и сол.

За десерт може да си направите мляко с ориз, което да овкусите с канела или със стафиди и бадеми.

22:00 Чай за сън

Направете си отвара от маточина, лайка или мента, за да сте сигурни, че след толкова много зареждане с енергия през деня ще спите като къпани, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *