Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

11-часова грижа за здравето 2 пъти в месеца гарантира невероятни резултати

Отделете поне един ден в седмицата, през който ще правите само хубави и полезни неща за вашия организъм

релакс

Програма за детокс

8:30 Нежно събуждане

Дайте си време да се събудите. Останете със затворени очи, излегнати по гръб, вдишайте дълбоко и задръжте, след това бавно издишайте. Повторете пет пъти. Протегнете се хубаво. Може да изпълните и няколко упражнения в леглото.

8:45 Пречистваща напитка

Пригответе си чаша хладка вода със сок от 1 изцеден лимон. Тази специална напитка неутрализира киселинността на организма, действа диуретично и ви помага да изхвърлите токсините, натрупани през нощта.

9:00 Тай-чи

Отдайте се на 10-20 минути леко физическо натоварване. Изберете тай-чи или лесни йога упражнения. Например направете 10-20 дълбоки вдишвания през носа. Поемате въздух бавно, като запушите едната ноздра за десетина вдишвания и издишвания, след това другата. Пробвайте също известния йога комплекс поздрав към слънцето или просто лесно упражнение от типа: застанете прави с разтворени крака, с леко присвити колене. С вдишването разтворете ръце встрани и се повдигнете на пръсти. Задръжте. Издишайки, се върнете в изходна позиция. Повторете 10 пъти.

9:20 Хладен душ

Вземете си душ, но с хладка, дори студена вода. Може да си направите скраб на цялото тяло с ексфолиант или с утайка от кафе.

9:30 Плодова закуска

Зелен чай, 1 ябълка и 3-4 сливи. Може да ги ядете сурови или леко да ги запечете с канела, но без захар.

10:30 Навън!

Ако сте в града – идете в най-близкия парк. Не бива да тичате или да правите уморителен крос, просто да вървите с постоянно темпо, без да спирате. Може да правите и малко упражнения на всеки 20-ина минути – 20 коремни преси, 50 подскока, 20 клякания и т.н.

12:00 Енергизиращо смути

Смесете в блендер половин домат, един морков, стрък целина и 2 с.л. сок от лимон. По желание добавете кубчета лед.

13:00 Зелен обяд

Направете си салата от една краставица, една маруля, 100 г. тофу, половин авокадо, 1 с.л. сусам. Ако не се заситите, може за десерт да си приготвите смути от 100 г ягоди, 1 нискомаслено кисело мляко, 1 с.л. лимонов сок и листа мента.

14:30 Рефлексотерапия

Направете си самомасаж на ходилата. В продължение на 10-20 минути с палец масажирайте всяка една от точките на ходилото, ако някъде изпитвате болка, наблегнете точно там. Движението трябва да е въртеливо по посока на часовниковата стрелка.

15:00 Почивка

Отдайте се на сиеста!

16:30 Гимнастика

Направете съвсем лесна раздвижваща гимнастика, която се състои в това да раздвижите ставите си. Започвате с въртеливи движения на глезените, след това колене, бедрени стави, кръст, рамена, лакти, китки, докато стигнете до главата.

17:00 Лека закуска

1 чаша соево мляко и 50 г бадеми.

18:00 Медитация

Запалете свещ и се съсредоточете в пламъка й. Трябва да сте седнали удобно, пламъкът да е на нивото на погледа ви и да го гледате, без да откъсвате очи от него в продължение на десет минути.

19:30 Салатена вечеря

Направете си салата от 40 г сварена киноа, 100 г грах, една четвърт манго, половин краставица, орехи, 1 с.л. лимонов сок, малко зехтин, балсамов оцет, черен пипер. Ако това не ви засити, може да си позволите смути от половин банан, 2 кайсии, 3-4 малини, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *