ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Дърветата са добри лечители

В съвременния свят са много популярни дървените къщи и това не е само мода в архитектурата

 

лекуват ли дърветата

Причината е, че дори в такъв вид дървото влияе благотворно на човека.

Дърветата лекуват психиката, стимулират работата на сърцето, активизират обмяната на веществата, снемат главоболието, намаляват последствията от стреса. Може би именно затова толкова обичаме да се разхождаме в гората или в парка, вслушвайки се в шума на листата и вдишвайки ароматите. Мнозина се чувстват като други хора в гората, подмладяват се. Такова въздействие оказват не само чистият въздух, но и скритите сили на живата природа. При това е научно доказано, че дърветата и другите растения разменят енергия, чувстват и общуват помежду си.

Дърветата се делят на „донори“, които отдават на човека положителна енергия, и „вампири“, които отнемат отрицателната. Към първите принадлежат бор, акация, бреза, ябълка и т. н.; към вторите – ела, топола, хвойна, върба, елша.

За да получите енергия от дървото, достатъчно е да опрете гръб в ствола му и да се настроите на взаимодействие. За целта е нужно да дадете на дървото име, да общувате с него, да му разкажете проблемите си. След като се отпуснете, представете си как топла вълна бавно върви по тялото ви от горе надолу, като при това дишате ритмично: вдишване (4-8 секунди) – задържане на дишането (4 секунди) – издишване (4-8 секунди).

За да отдадете отрицателната си енергия, трябва да се доближите до дървото на разстояние 20 см, да застанете с лице към него и мислено да се обърнете за помощ. След това действайте по същата схема (отпускане и ритмично дишане).

Специалистите съветват да се практикува дендротерапия рано сутрин или около 16 – 18 часа, но не по-късно от 2-3 часа преди сън, за да не предизвикате нарушението му. Трябва да останете около дървото не повече от 2 – 3 минути, за да избегнете скокове в артериалното налягане. Имайте предвид, че през зимата енергийният потенциал намалява с 50 – 70% при листните дървета и с 15 – 25% при вечнозелените. Затова през зимата можете да увеличите времето на сеанса за получаване на природна биоенергетика до 5 – 7 минути. При това плодоносните дървета активизират лечебните си възможности най-силно в периода на цъфтене.

Към тополата трябва да сте внимателни, защото това дърво не само може да отнеме отрицателната ви енергия, но и да предизвика главоболие. И въобще, към дендротерапията трябва да се подхожда сериозно, тъй като са известни случаи на неправилно взаимодействие, при които състоянието на човека се влошава. Крайно важно е да се избере дърво, което да ви помага, а не обратното. Затова най-добре е първия сеанс да проведете със специалист с опит, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *