ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

По-добро самочувствие – само след 3 лесни тактики

Правете ги, когато се чувствате подразнени от нещо или ня­кого. Ще установите, че имате способността да се освободите от негативното усещане, въ­преки че това ви се е струвало трудно.

1.      Поемете по пътя на спокойствието

Застанете в седнало или изправено положение. Осъзнайте очертанията на тялото и точките, в които се подпира. Затворете очи и влезте в контакт с вашето дишане. Пренесете се мислено на някое реално или въображаемо място, не бързайте, усетете светли­ната, въздуха, земята под вас, цветовете и аромати­те наоколо. Настанете се удобно в това кътче.

Помислете за някоя ваша грижа или нерешен проблем. Осъзнайте какво предизвик­ва това у вас. Намерете нещо, което може да го символизира – дърво, кораб, абстрактна форма… Наблю­давайте как този образ се изгражда и го запомнете.

Сега се пренесете в мо­мента, в който проблемът вече е решен. Зарадвайте се и визуализирайте ситуацията – вашето лице, хората наоко­ло, казаните думи. Усетете чувството на облекчение от благоприятния изход. Създай­те нов символ за него и го запомнете.

Върнете се към първия символ и си представете визуално как той се претопя­ва във втория.

Не търсете логиката – това са просто образи, които се коригират един друг.

2.      Представете си вашата мечтана професия

В пълен релакс се поставете в нова роля, в която упражня­вате мечтаната си професия. Този ден най-после е дошъл и вие го изживявате пълноцен­но във въображението си – сутрешната закуска, дрехите, които носите. Виждате как се обучавате за този занаят, как намирате интересни профе­сионални решения и се рад­вате на успехите си заедно с хората, които ви заобикалят. Прибирате плодовете на труда си, без да се питате как сте стигнали до тях. Почувствайте доверието в себе си, вашия капацитет да достигнете целите си.

3.      Свикайте съвета на мъдреците

Съберете мислено около вас хората, чието мнение цени­те. Посрещнете ги, предста­вете ги един на друг, като уточнявате какво точно харесвате у всеки. Изложете пред тях вашия проект или проблема си. Всеки от тях казва какво мисли и пред­лага решение на проблема. Когато всички се изкажат, изпратете ги един по един и им благодарете. Останали сами, обобщете предложени­ята и формулирайте изхода от ситуацията, без да се питате защо и как сте стиг­нали до него. Зарадвайте се на позитивния резултат.

 

Самочувствието или подготовката са гаранция за успеха?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *