Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Самочувствието или подготовката са гаранция за успеха?

Ще се опитаме да дадем отговор на въпроса кой печели на финала на едно състезание – този, който има по-голямо самочувствие, или този, който е по-добре подготвен

Веднъж ми се случи някой, за когото си мислех, че знае страхотно анг­лийски, даже беше работил в чужбина, да проговори пред мен. Когато двамата имахме възможността да кандидатстваме за въпросната ра­бота в чужбина, аз се отказах, защото според мен не бях на необхо­димото ниво. А той заяви, че се справя много добре, и си подаде доку­ментите. И го одобриха. Две години по-късно се наложи да водим общи преговори с чужденци… и бях изумена. Не можех да повярвам на ушите си. Разговор водех само аз. Той попелтечи, попелтечи и след това спря с важен вид. Ето тогава ме връхлетя прозрението и разбрах, че човек трябва да има самочувствие.

САМОЧУВСТВИЕ ИЛИ ПРЕТЕНЦИИ

Уча английски от години и знам колко много не знам и кол­ко повече бих могла. Ето това ме спря. Грешка! Предста­вете си, че сте най-добрият телевизионен водещ, обаче мечтата ви е да сте генерален директор на телевизията. За какво са ви тези постижения на екрана, като в главата ви е директорското кресло. Голяма работа – успехи. Те не могат да ви направят щастливи, защото вашият аршин е друг. Всеки мери успехите си с претенциите, които има. Идеалните качества за ефир, широката популярност и признание няма и да ги видите, ако сте се съсредоточили върху мисълта какво не сте постигнали. А ако се обърнете назад и погледнете пътя, който сте из­вървели, сблъсъците, които не са ви прекършили, багажа от мъдрост, който сте подготвили за това, което ви предс­тои, и си дадете сметка за личността и качествата, които сте изградили, вътрешните прегради, които сте прескочи­ли, може пък и да оцените това, което имате сега. Една от тайните на доброто самочувствие е да се облегне върху ре­алното ни аз, а не върху някакво измислено, защото в идеала е заложено да бъде недостижим. Той е като да преследваш сянката на летяща птица. Тичаш след нея, но не можеш да я хванеш никога. Напразното тичане ти носи усещане за неслучване на нещата и че не се справяш.

 

И ПАК ТЕЗИ ДОСАДНИ СРАВНЕНИЯ С ДРУГИТЕ

Нейните глезени са по-слаби от моите и й върви повече с мъжете, как да не ме е яд! Не че не ме харесват… А пък онази колко бързо напредна в работата си! А аз къде съм, да му се не види! Излязла вън от моя живот, от мен самата, съм заровила нос в позитивите на другите, кои­то ме натискат в отчаянието на сравненията. Еди-кой си има миникупър, а един друг отива за пети път във Вегас! И ето ме, вместо да тичам по своята собствена писта и да трупам качества, състезателен дух и самочувствие, аз се лутам между чуждите пътечки потисната. И съм забра­вила, че също имам качества, които те не притежават, а може би им се иска. И всъщност че всеки си има своите успехи в своя живот и ако им се радва, би могъл да се чувства пълноценен и щастлив.

Умеем ли да празнуваме собствените си успехи?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *