Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Канабисът може и да лекува

Ефектът от канабиса се дължи на неговата активна съставка тетрахидроканабинол

усмивки

Добре е да се знае, че произвеждания в днешно време канабис съдържа това вещество в много по-концентриран вид, отколкото през 80-те години. Това засилва както ефекта от него, така и рисковете за здравето.

В Европа канабисът навлиза чрез войниците на Наполеон и чрез английските лекари, завръщащи се от Индия. Терапевтичните му свойства са били използвани срещу мигрена, астма и епилепсия. Оттогава насам лечебните свойства на канабиса са потвърдени в най-различни области на медицината. Това е причината той да е използван официално от фармацевтиката в Холандия (от 2003-а година), а в Швейцария, Великобритания и Канада се толерира приложението му при някои тежки заболявания. В България употребата му не е разрешена.

При болки, гадене, повръщане Употребата на канабиса при болки, гадене и повръщане, свързани със страничните ефекти на химиотерапията, се оказва ефикасна. Прилага се също съпътстващо на лечението на болните от СПИН с тритерапия, за стимулиране на апетита при болни, загубили голямо количество тегло, за облекчаване на състоянието на страдащите от множествена склероза.

При епилепсия, депресия, някои зависимости Използването на канабис при определени психически състояния все още е на експериментално ниво и резултатите не са научно потвърдени. Все пак много лекари възлагат надежди на „тревата“ за преодоляване на състояния, свързани с нервната система като депресия, безпокойство, шум в ушите, двигателни смущения, а също зависимости към алкохол, анксиолитици и опиати.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *