Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Антидепресанти и бременност: съвместими ли са?

Антидепресантите, приемани в ранните седмици на бременността, увеличават двойно риска да се роди бебе с порок на сърцето.

antipepresantiЗа опасността от подобно въздействие на медикаменти от групата на инхибиторите предупреждават британски експерти, съобщават от medikforum.ru.

Тези антидепресанти са приемани от всяка шеста жена в детеродна възраст на Острова. Обикновено рискът от раждане на дете със сърдечен порок е 1:100, но при употребата на подобни лекарства може да достигне до 4:100. Проблемът е бил дискутиран наскоро в британско телевизионно предаване с участието на осем майки на малки деца. Всички те са гълтали такива хапчета в ранния период на бременността си, и децата на всичките имат сърдечни заболявания.

По принцип бъдещите майки са предупреждавани за подобна опасност, но тя се отнася само за медикамента пароксетин. Очевидно обаче той не единственият, който уврежда плода в началните стадии от развитието му и предупрежденията би трябвало да се разширят. Медиците отчитат като грешка това, че кампаниите за здравословна бременност са насочени единствено към ограничаване на тютюнопушенето и алкохола. За прекомерната употреба на медикаменти и възможните негативни последици от това почти не се говори. Всъщност рисковете не са по-малки, смятат експертите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *