ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Медитацията – средство за постигане на духовен мир!

Какво ще ви помогне да живеете по-дълго, да се чувствате по-добри и по-щастливи?


Научете се да медитирате и упражнявайте медитацията у дома по половин-един час на ден. Ще се почувствате по-добре, ще се повлияе и физическото ви, и психическото ви здраве.

Думата медитация произлиза от латинското meditor, което означава размишлявам, обмислям. Първо трябва да се отпуснете, да „изключите” всякакви външни обекти и шумове, да се откъснете от тях и да елиминирате вътрешните си преживявания.  По този начин ще постигнете спокойствие и ще възстановите психиката си. Колкото повече дни минават, в които сте медитирали, ще установите, че паметта ви се подобрява и безсънието изчезва. Ще постигнете много добро общо здравословно състояние, ще повишите издръжливостта на организма си и няма да боледувате често. Освен това ще развиете чувството си за хармония и красота.

Как да постигнем медитиране:

Отпуснете мускулите, започнете мислено да анализирате тялото си, започнете от краката, продължете към тялото и стигнете до главата. Медитацията трябва да стане философия на живота ви. Започнете да се храните бавно, отделете достатъчно време за хранене, не яжте набързо. Не гледайте телевизия и не четете вестници, докато се храните, насладете се на всяка хапка – пребройте най-малко 20 предъвквания преди да преглътнете.

Медитациата навлиза в живота на все повече хора. Допреди известно време тя беше практикувана от хората в източните страни, но натовареността и ежедневните проблеми в много страни от Европа, както и голямата комерсиализация, накара по-интелигентните, по-будните и осъзнати хора да търсят развитие в света на медитацията, където намират хармония и покой. Не ви трябват антидепресанти, стимуланти и много други „–анти”, просто медитирайте всеки ден!

 

Още съвети за пълноценен сън

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *