Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

9 храни, които подкрепят имунната система!

За да ограничите достъпа на болестите до вас, е необходимо да имате силна имунна система. За тази цел е важно с какво се храните! Не забравяйте и пиенето на вода – установено е, че боледуват от рак хора, които пият малко вода!

Чиста вода, чиста храна и чист въздух – това ще ви предпази от болести, а не някакви измислени ваксини, които объркват имунната ви система. Ето тези 9 храни трябва да включите в менюто си!

Кисело мляко

То е източник на витамин А, протеини и цинк, а да не говорим за полезните бактерии, които предпазват храносмилателния тракт от болестотворни микроби. Изяждайте 400-500 грама кисело мляко на ден, като за предпочитане е да си го квасите сами. Ако нямате такава възможност, купувайте от щандовете кисело мляко, на което пише, че е направено по БДС.

Мед

Медът е природен антибиотик в продължение на векове, защото помага да се предотврати развитието на бактериите.  Добавете малко мед в горещ чай или намажете препечена филийка. Той, също така, е вкусно допълнение към киселото мляко или овесената каша.

Чесън

 

Въпреки че някои хора не харесват силната миризма на чесън, той действително допринася за доброто здраве, защото убива бактериите и вирусите. Ако си правите редовно салата с кисело мляко, чесън и орехи, гарантираме ви, че няма да ви споходи никакъв вирус!

Гъби

 

За да помогнете на имунната си система да се подсили, яжте редовно гъби. Те са добър източник на витамин Д и много добър имуностимулатор.  Клинични изследователи са открили подобрени имунни отговори при пациенти с ракови заболявания след консумация на гъби.

Куркума

Според проучвания на Медицински център при университета на Мериленд куркумата може да помогне за борбата с инфекциите, намаляване на възпалението и лечение на проблеми с храносмилането. Можете да я добавите към салата от картофи, броколи, варени яйца или други ястия.

Сладки картофи

Пропуснете обикновените картофи и пробвайте сладките. Те са с високо съдържание на витамини А и C – добра комбинация, когато става дума за избиване на бактерии и вируси. Плюс това, има толкова много начини да ги включите в менюто си – печени, варени, задушени или на пюре. В краен случай може и пържени, но в зехтин, като след всяка порция сменяте мазнината.

Джинджифил

Той помага на нашите имунни клетки да спечелят битката срещу настинката и грипа. Добавяйте прясно смлян джинджифил в салатата или направете горещ чай от него. Задължително пийте повече всякакви билкови чайове, за да поддържате хидратацията на организма.

Боровинки и горски плодове

Това са плодове с естествено високо съдържание на витамин С. Добавете към закуската си от кисело мляко овесени ядки и горски плодове. Освен това, от тях стават превъзходни шейкове.

Канела

Много популярна зимна подправка! Тя съдържа етерични масла, които намаляват времето на боледуването. Добавяйте по една щипка канела към мляко с какао или мляко с ориз.

 

 

5 здравословни и бързи закуски за малки и големи!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *