Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Златни съвети за бременни!

Радвайте се на здравословен живот и хранене с помощта на полезните съвети, които ще прочетете тук!

Посетете зъболекаря си при първа възможност, след като разберете, че сте бременна. Докато носите вашето бъдещо дете, тъканите в устната кухина стават по-чувствителни и достъпни за всякакви бактерии. Това води до кървене на венците или възпаления. Спазвайте стриктно профилактична хигиена на зъбите и устната кухина.

Не се претоварвайте с работа. По време на бременността настъпват хормонални промени, които влияят на емоциите ви. Ставате по-разсеяна. Заемете се само с неотложните задачи и се възползвайте максимално от правата си по трудовото законодателство.

Забравете за вредните храни – салами, луканки, наденици, кренвирши и всички преработени месни продукти с много сол. Никакъв алкохол, никакви цигари (и други подобни…), никакъв кофеин, никакви газирани напитки и консервирани сокове. Всичко, което хапвате отива в плода чрез плацентата и при поглъщане на токсини, последствията са непредсказуеми!

Спете повече. Ако по цял ден сте на работа – легнете си веднага след като се приберете за 30 минутна почивка, след това вечеря, кратка разходка и пак в леглото.

Никога не пропускайте закуската. Храненето по време на бременност е най-малко пет пъти на денонощие и започва със солидна закуска, която да ви осигури достатъчно въглехидрати, протеини и белтъчини. Не трябва да се тъпчете с каквото ви попадне, просто се хранете достатъчно и разнообразно. Тялото ви се нуждае от повече омега-3 мастни киселини или редовно консумиране на риба особено в последните три месеца на бременността. Плюс това лекарят ви е предписал фолиева киселина и комплекс мултивитамини – ако не, купете си сами!

Не приемайте без лекарска препоръка аналгетици, към които най-често посягаме при главоболие или болка от друг произход, както и аспирин. В краен случай се разрешава парацетамол.

 

9 месеца в страхотна форма

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *