Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви са ползите за здравето от солта?

Солта може да е и полезна

 

solВъпреки че солта е част от храненето на хората от векове, все още се водят спорове за това дали е полезна, или вредна. Редица изследвания обаче сочат, че в нормални количества солта е полезна за човешкия организъм.

Доказано е, че промивките със солена вода облекчават хремата, афтите и гърлобола. Баните със солена вода пък са полезни при ревматизъм.

Солта елиминира тежките метали от човешкия организъм и унищожава калциевите наслагвания. Водата с хималайска сол например влияе благотворно при артроза, артрит, бъбречни и жлъчни камъни. Освен това солта стимулира и регулира храносмилането.

Естествено, не бива да се прекалява с консумацията на сол. Голямото количество подлага на риск сърдечносъдовата система, особено при повишено кръвно налягане. Освен това може да ускори остеопорозата, тъй като високото й ниво в кръвта повишава отделянето на калций чрез урината.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *