Тревожно ли е хъркането ви?

Как можете да различите обикновеното хъркане от сънната апнея?

 

Ако хъркането е умерено силно и равномерно, няма причина за безпокойство. Шумното хъркане и внезапното поемане на въздух, които будят вас и партньора ви, вече дават сериозен повод за при­теснение.

Лекарят вероятно ще постави предварителна диагноза сънна апнея въз основа на няколко въпроса, които ще ви зададе. Диагнозата може да бъде потвърдена чрез специално изследване, наречено полисомнография, извършвана, докато спите. Кръвното налягане, кое­то се понижава по време на сън, също ще бъде измерено. Ако стой­ностите му остават високи, вероятно страдате от сънна апнея. Учени от САЩ наскоро разработиха тест, който изглежда много точен и дава възможност на лекарите да установят наличието на сънна ап­нея за пет минути. След като отчете различни показатели като тегло, височина, обиколка на шията и дентална захапка, специалистът мо­же да прецени дали достъпът на въздух към дихателните пътища е нарушен по време на сън. Тестът все още не е широко използван, но е обещаващ метод за диагностика на това състояние.

 

Ето един съвет, в случаи че хъркането се е превърнало в сериозен проблем: за да не се обръщате по гръб, докато спите (положението, засилва­що хъркането), зашийте джо­бове на гърба на пижамата си и сложете в тях топки за те­нис или навийте няколко чо­рапа и ги прикрепете към гър­ба на пижамата си.

 

Знаете ли, че до голяма степен за хъркането е виновен и изборът на грешна възглавница – твърде ниска или прекалено висока, тя води до неправилна стойка и хъркане. Нашият съвет е да се доверите на биомагнитната възглавница чудо – BIOMAGNETIC POWER.

 

 

Следобедната дрямка – греховна или полезна?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *