Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето защо се отключват депресиите!

Основна причина за депресиите е недостигът на цинк в организма!

depresТова твърдят учени от Националния изследователски център по психология в Мадрид след наблюдения и експерименти на засегнати пациенти. Именно цинкът защитава човека от неуравновесени и угнетени състояния.

Депресиите ни връхлитат, когато се нарушат контактите между невроните. Ако невронните съединения функционират правилно, нервните клетки са по-малко уязвими и психиката е устойчива, изясняват от medikforum.ru.
Ако има недостиг на цинк в организма, психиката става лабилна: могат да се появят апатия, депресия. Любопитно е и това, че учените подозират по-значима роля на цинк-дефицитните състояния при проявата на сериозни отклонения от рода на анорексия, булимия, хроничен алкохолизъм и наркомания. Първата им препоръка след обобщенията в това изследване е да се експериментира лечение с цинк при подобни случаи.
Цинкът е изключително важен микроелемент. Той отговаря за доброто състояние на имунната система, защитава от простуди. Агресивната външна среда обаче бързо изчерпва запасите от цинк в организма, което означава само едно – възстановяване на баланса чрез допълнителен прием.
Най-добре е този прием да става в процеса на хранене. Добро цинково съдържание имат морските дарове, рибата, черният дроб, орехите и бобовите храни. Именно те са най-добрата защита срещу депресиите.
Как да познаем, че цинкът в тялото ни е малко? Един сигурен знак: загуба на апетит и тяга към сладко.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *