Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Правилната стойка спасява от главоболие и метеоризъм!

Нормалната позиция на гръбначния ни стълб в ненапрегнато изправено положение трябва да има две леки извивки – една в горната и една в долната част, така че да се получи S-образния характерен профил на хомо еректус.

stoikaЛошата стойка не е само естетичен, а и здравословен проблем, твърдят от medikforum.ru. Освен болките, които изпитваме при отпуснато тяло или изгърбване, ние рискуваме да си навлечем проблеми с кръвното налягане, главоболие, неконтролирано изпускане на урина и смущаващ метеоризъм.

Някои медици предлагат лошата стойка да бъде причислена към факторите, които влияят върху артериалното налягане – също като наднорменото тегло, възрастта, пушенето и хроничните болести от рода на диабет от втори тип. Това твърдение е изказано още през 2007 година от изследователски екип в университета Лийдс, Великобритания.
Ненормалното натоварване на гръбначния стълб при неправилна стойка се отразява на функционирането на мозъка, на качеството на неговото оросяване и оттам се провокират болезнени състояния. Добрата стойка в седнало положение тренира тазовите мускули, чието състояние е важно за командването на пикочния мехур.

Друга изследователска група – от университета в Сан Франциско доказва, че студентите с неправилна стойка често изпадат в депресивни състояния и имат ниско енергийно ниво. Осанката подпомага качественото предаване на информация за състоянието на собственото тяло до мозъка. Не само мозъкът изпраща сигнали до различни точки от тялото, а и обратното! Това означава, че при правилната осанка ще имаме по-ясна представа за потребностите и необходимите действия за самите себе си.

Лошата стойка може да провокира стомашни киселини: стомахът е като чаша, която трябва да стои в изправено положение. Ако се наклони, част от съдържанието й напуска вместилището. С времето мускулите в долната част на хранопровода, които спират връщането на храна и стомашен сок в обратна посока – тези мускули спират да служат ефективно и киселините стават хроничен проблем. Лошата позиция на тялото провокира и прекалено отделяне на газове, тъй като стомахът е притиснат и функционира в условия на дискомфорт.
В недобрата стойка можем да потърсим причините за мъчителното главоболие, което системно ни тормози. То се случва заради допълнителното натоварване на мускулите в основата на черепа, които въздействат на троичния нерв.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *