Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Гръбначният стълб се подмладява

Обездвижването може да нанесе сериозни повреди на гръбначния стълб

болки в кръста

Добрата новина е, че гръбначният стълб може да се подмладява с подходяща разтягаща гимнастика и масажи, но след като отшуми болката и възпалението от дисковата херния или дископатията.

Обездвижването, както и претоварването са вредни за гръбнака. Също и наднорменото тегло, което се отразява зле не само на гръбначния стълб, а и на общото здравословно състояние. Важно е и да се стремим да поддържаме гърба си изправен, за да се натоварват равномерно междупрешленните дискове. Плуването е може би най-добрият спорт за здрав гръб.

Добре е краката да се повдигнат с възглавници.

Лечение с кинезитерапия е особено ефикасно при дисковата херния. Назначава се от кинезитерапевт и целта й е да усили мускулите, които поддържат гръбначния стълб. Добре действат и различни физиотерапевтични процедури – кални бани, балнеолечение, лазертерапия.

При по-сериозна дископатия е добре да се направи снимка на дисковете, за да се прецени състоянието на пациента и да се избере най-подходящото лечение.

Голяма част от пациентите с дискова херния не се нуждаят от операция, въпреки че някои от тях може да страдат от доста силни болки. Тя е последната възможност. Плуването е може би най-добрият спорт за здрав гръб, пише вестник „Всичко за дома“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *