Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои храни ни зареждат с бодрост и енергия от сутринта?

Какво да хапнем на закуска – така, че денят ни да тръгне с подобаваща енергия и да се чувстваме бодри?

zakuskaПо принцип здравият човек трябва да се събуди след добър сън изпълнен с енергия, отбелязва medikforum.ru. Много често обаче разсънването трае твърде дълго, отпаднали сме, не ни се иска да напуснем топлото легло. Тогава изборът на храни за закуска може да се окаже решаващ за кондицията ни през целия ден.
Странното е, че едно от най-добрите “разсънващи” е обикновената вода! Съвременният човек пие по-малко вода, отколкото е необходимо, а обезводняването е една от причините за усещане на постоянна умора. Ето защо е препоръчително веднага след събуждането да се изпие чаша вода, по възможност леко затоплена. Това “събужда” и чревния тракт, помага да се освободим от събраните шлаки.
Другият “бодър” продукт е шоколадът. Лакомството помага да се изработят ендорфини, които ни правят по-енергични. Изяденият сутринта шоколад ще може да “изгори” през деня и няма да има опасност да ни създава проблеми с килограмите. Последното се случва, ако злоупотребяваме с него вечер.
Месото е добър избор на закуска – парче пилешко или риба са добър вариант. Месните протеини ще се преработват в продължение на часове и усещането за ситост няма да ни напуска.
Ето още добри варианти: орехи, яйца. Не е задължително да хапнете от всичко изброено, а да направите разумен избор между подходящите продукти. Орехите дават енергия, витамини, минерали, мазнини. Яйцата са източник на протеини, витамини и минерали. Да не забравяме и плодовете: най-добре ябълка, чието съдържание от бор усилва концентрацията и вниманието. А също овесените ядки и зеленият чай. За отбелязване е и това, че чашата кафе ни прави бодри веднага, докато зеленият чай действа по-бавно и в продължение на часове.
От изброените храни да изберем онази комбинация, която ни е по джоба и по вкуса!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *