Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Менюто се подбира и според вида на кожата

Ако имате мазна кожа е необходимо да й осигурите достатъчно витамини В

кожа красота

Съдържат се във всички варива и бобови култури, зърнени храни, ядки, кълнове, птичи меса и риба. Допблнително е добре да приемате 15-20 мг цинк дневно, тъй като той има регулиращи функции за усвояване на витамин Е, подобрява мастния обмен и стимулира производството на колаген, осигуряващ тургора на кожата. Важно правило е приемът му да става във време, когато не консумирате богати на целулоза храни. Те намаляват абсорбацията на цинка.

Ако имате чувствителна и суха кожа, това е знак, че имате недостиг на полезните ненаситени омега-3 и омега-6 мастни киселини. Може да наваксате с консумация на риба, хайвер, авокадо, зехтин, орехи, наред с разнообразни плодове и зеленчуци.

Ако имате бледа и повехнала кожа, в закуската ви трябва да присъстват овесените ядки. Те съдържат желязо, фибри и витамини. В този случай специалистите съветват да включите в менюто си и червено цвекло, червени меса, черен дроб, риба и варива, ъа да увеличите хемоглобина си.

Ако имате тъмна кожа и ако пушите, консумацията на повече плодове и зеленчуци е задължителна, тъй като при пушачите потребността от витамин С е значително по-висока, отколкото при непушачите, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *