Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

8 ползи от целувката

Целувката не е само приятно усещане, но и нещо полезно за нашето здраве

• Влияят на нивото на холестерина и понижават налягането

Целувайки се редовно, помагате на организма си да намали количеството на холестерина в кръвта и нормализирате повишеното артериално налягане. По този начин се снижава рискът от сърдечен пристъп. Целувките пораждат силни емоции, което е добра гимнастика за сърдечния мускул, особено за хора с проблеми със сърдечния ритъм.

• Стимулират 34 лицеви мускула

Тази приятна гимнастика прави мускулите по-еластични, а лицето – гладко. Благодарение на целувките електрическите импулси от мозъка се насочват към всички мускули на лицето. Това ги подтиква да работят по-интензивно, което възвръща еластичността им и предотвратява стареенето. Освен това по този начин се изглаждат бръчките! А тъй като се засилва кръвообращението, лицето се покрива с приятна руменина. Ако към това се добавят блясъкът в очите и пухкавите устни, то целувките са идеалният естествен грим, масаж и подмладяваща процедура в едно!

• Помагат за отслабване

Само за 5 секунди нежно целуване изгаряте 12 килокалории. 3 сеанса по 5 секунди помагат на човек да се избави средно от килограм излишно тегло месечно.

• Помагат да изберете идеалния партньор

Целувките ни позволяват да се доближим до партньора толкова, че да го оценим. Този процес става без участието на съзнанието. Химическата комуникация се осъществява с участието на феромони – вещества, отделяни от жлезите с вътрешна секреция. Според специалистите те играят важна роля в човешкото поведение.

• Предотвратяват безсънието

Когато се целуваме, в кръвта се синтезира хормонът окситоцин, който укрепва усещането за близост, а нивото на хормона на стреса – кортизол, пада. Това позволява по-бързо да заспим, а сънят ни да е по-дълбок.

• Повишават устойчивостта на организма към вирусни заболявания

Слюнката на човек съдържа повече от 80 % стандартни и 20 % „уникални“ бактерии. Целувайки си, нашата имунна система веднага разпознава непознатите бактерии и създава антитела, които ни защитават от заболявания. Така именно целувките са помогнали на вида homo sapiens да оцелее. Те се превръщат в своеобразна ваксина – карат имунитета ни да изработва антитела за все нови вируси в малки дози.

• Помагат да се справим с хълцането

Няма защо да пиете с литри вода или да задържате дъха си. Обикновената целувка се справя с хълцането не по-зле, като при това получавате удоволствие от процеса.

• Целувките са полезни за зъбите

По време на целувката се активизират слюнчите жлези, а слюнката, особено когато е много, оказва антибактериално действие, пише вестник „Феномен“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *