Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Природата помага за повишаване на имунитета

Мразовито време, дебела снежна покривка, сух въздух, температурни колебания – зима­та нерядко е особено сурова по нашите географски ширини. Но хремата, студените крака и мрачното настроение могат да бъдат избегнати.

 

През зимата, когато нощта продължава почти 16 часа, мозъкът отделя хормона на съня, мелатонин, в особено големи количества. Който вече се е настанил удобно на дивана заради постоянно изпитваната умора, трудно може да бъде убеден да излезе навън. Дори през януари, когато слънчевите дни стават все повече, времето на мразовитите температури и влагата още не е отминало. То създава проблеми особено за по-малко защитените части на тялото като лицето и пръстите на краката.

Останете във форма През този период е нормално да изпитвате повече нужда от сън (минимум осем часа през нощта), но не е оправдано да се изолирате в жилището си. Тя­лото се нуждае от движение и през зимата, за да не бъде разо­чароващо пробуждането му през пролетта. Това означава преди всичко упражнения за стимулиране на кръвообраще­нието, а имунната система трябва постоянно да се ак­тивира чрез движение, за да е в състояние да се противопоставя успешно на вирусите. Придържайте се към правилото „Малко по-умерено, отколкото през топлия сезон, но редовно“. Гимнастиката, тренировката с велоергометър, както и други упражнения, които можете да правите на закрито, ще ви помогнат да ос­танете във форма.

Нищо обаче не може да се сравни със спортуването на чист, студен и богат на кисло­род въздух. Винаги трябва да се възползвате от тази възмож­ност, когато ви се предоставя. Организмът се зарежда със светлина и кислород, независи­мо дали се спускате по за­снежените писти, изписвате пируети върху леда или играе­те на кегли на лед в приятна компания. Умората изчезва, мислите се проясняват, сънят става пълноценен и храно­смилането реагира по-услуж­ливо на печената гъска и сладкишите.

 

Помощ от природата за поддържане и повишаване на имунитета:

 

  • Органичен германий помага да се активират клетките на имунната система и по този начин предизвиква естествената защита на организма. Хранителната добавка „Германор 132” съдържа единствения по рода си биоактивен комплекс от гъбите Шийтаке, Майтаке и Рейши, който действа като мощен антиоксидант и едновременно с това повишава и стимулира имунитета.
  • Млечните продукти са здра­вословна алтернатива на кало­ричните ястия през студения сезон и повишения апетит към сладки храни.
  • Богатите на бел­тъчини ястия, например с из­вара, кефир и кисело мляко, са хранителни, вкусни и важни за изграждането на защитни ан­титела. Белтъчините са из­ходен материал и за синтез на серотонина, хормона на добро­то настроение. Сезонните зе­ленчуци като брюкселско зеле, обикновено зеле и карфиол са богати на витамини (особено на витамин С), а през зимата това най-ефективно предпазва организма от простудни забо­лявания.

 

Съвети за повишаване на имунитета преди грипния сезон

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Природата помага за повишаване на имунитета

  1. Сияна Попова каза:

    Дъщеря ми много често боледува и след традиционната медицина, която не помага особено много, реших да се обърна за помощ от природата. Прочетох доста за виталните гъби и органичния германий и с изненада разбрах, че и двете помагат да се засили имунитета и стимулират естествената защита на тялото. Ваптеката разбрах, че се предлага комбинация от двете под името Германор 132. Малко е скъпичка добавката, но трябва да призная, че цяла зима дъщеря ми взима Германор 132 профилактично и не се е разболявала нито веднъж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *