Какви са страховете на жената преди раждане?

Всяка жена, която очаква дете, изпитва притеснения от предстоящото раждане

Най-големи са страховете, когато то е за първи път и особено когато жената е решила да роди по естествен начин. Това обяснява защо темата „Как по-лесно да родим“ привлече в училището за бъдещи родители, организирано в столичната болница „Токуда“, само майчета, очакващи първа рожба.

Идеята е те да разберат какво точно се случва в предродилна и родилна зала, какви манипулации се прилагат, за да протече всичко нормално и по най-безболезнения и безопасен начин, обясни лекторката Мариана Ковачева, акушерка с 32-годишен стаж. Защото по думите й много от бременните жени пристигат уплашени в родилното отделение и се страхуват от най-обикновени неща, съпътстващи раждането.

Нормалното раждане е един естествен физиологичен процес, така както е например храненето. И най-важното е да изключите страха от болката. Ще родите лесно, ако психически се настроите, че ви предстои най-хубавият миг в живота, че ще участвате в едно чудо, в най-голямата магия на този свят! Ако си мислите, че всяка следваща контракция ви доближава до момента, в който ще видите и гушнете това мило малко същество, най-любимото на земята. Друга рецепта няма, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *