Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо не мога да отслабна?

Постоянната борба с килограмите понякога е отчайваща. Време е да помислим за причината – понякога са виновни хормоните, понякога обмяната на веществата. Добрата новина е, че за всеки проблем има решение.

Oт какво се нуждае организмът ни?

Сметката е проста – ще сме стройни, ако изразходваме толкова енергия, колкото приемаме. При хора, които не спортуват, това са около 2000 калории на ден. Но има хора, при които обикновените регулато­ри – гладът и чувството за засищане, не функционират добре. Те се хранят често и по много. Лекарите предупреждават, че честото ядене на мазни и сладки храни изважда от равновесие чувствителна­та система за регулиране на апетита. Затова трябва да свикнем да консуми­раме пресни продукти, да избягваме ароматизираните – напитки, кисели млека с плодове и да си поръчваме малки порции.

Как се храним – дали храната е нещо второстепенно за нас?

Често през обедната почивка продължавате да работите и хапвате нещо нибързо на бюрото. На вечерята пък гледате телевизия, слушате музика или четете По този начин се дебе­лее, защото просто не усещате кога сте вече сити.

Времето е лукс за повечето хора. И затова не е чудно, че се опитвате да свършите многонеща наведнъж. Затова, наслаждавайте се на храната, не в колата или на бюрото в офиса, а на масата.

Какво всъщност ядем и пием?

Пресметнете колко калории поемате дневно – и не само от храната, но и от питиетата. Все повече експерти са на мнение, че се пълнее не само от обилно хранене, а от скритите калории в напитките.

Смятате плодовите сокове за особено здравословни и всеки ден пиете по две-три чаши. Но дали се сещате, че по този начин сте поели още калории? Ако изпиете едно капучино с две лъжички захар и една голяма бутилка лимонада за целия ден, сте си осигурили почти 900 излишни калории.

Какво е ролята на стреса за килограмите?

При притеснения някои губят апетит и отслабват. Но при други става точно обратното. Повишеният апетит при напрежение е обусловен хормонално. Дълготрай­ният стрес освен това повишава нивото на кортизола в кръвта и излишната енергия се натрупва под формата на мазнини. Тук може да помогнат тренировките за издръжливост – например разходки или каране на колело. Освен това при стрес се спи недостатъчно. Опитайте се да избегнете това, защото така се пълнее два пъти пове­че. Вземете таблетки или капки валериан преди лягане.

Възможно е и да имате ацидоза, т.е. повишена киселинност. Тя пречи на обмяната на веществата и отслабването става невъзможно. Затова много лекари съветват пациентите с наднормено тегло да приемат храни с повишено съдържание на основи.

За да задействате обмяната на веществата, е важно една седмица да се храните по този начин. Не е необходимо да гладувате й да броите калориите, а да се храните с повече плодове и зеленчуци.

продължение…

 

 

 

7 лесноизпълними съвети за отслабване

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *