Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо не мога да отслабна? част 2

 

част 1

Хормоните при жените – дали всичко е наред?

Не сте бременна, не сте променили хранителните си навици, движите се както обикновено, а въпреки това дрехите ви стават все по­-тесни. Дори да се храните по-малко, не отслабвате.

Вероятно нещо не е наред с хормоните ви.

Взимате ли хапчета против забременяване? Някои жени задържат вода или натрупват мазнини заради съдържащите се в хапчетата хормони естроген и прогестерон. Понякога е добре да ги смените с препарат с ниско съдържание на естроген или без естроген въобще. Друга възможност е да си сложите хормонална спирала (с много по-ниско съдържание на хормони) или да практику­вате естествено предпазване с изчисляване на цикъла.

Функционира ли правилно щитовидната ви жлеза?

Ако тя не произвежда достатъчно Т3 и Т4 хормони, обмя­ната на веществата се забавя. Засегнати са предимно жените над 40 години. Непременно идете на ендокринолог.

Навлезли сте в климактериума…

От средата на 40-те години нивото на прогестерона и естрогена може да започне бавно да се променя. Цикълът става нередовен. Ако сега има­те проблеми с теглото, трябва да си проверите хормоните. Всеки килограм вече се сваля все по-трудно. Ще помогне индивидуално определена хормонална терапия. Консул­тирайте се с ендокринолог.

Колко калории изгарят мускулите ни?

Ако сте правили много диети или не сте спортували последните месеци, вероятно сте загубили част от мускулната си маса. При хората над 30 години на всяко десетилетие мускулатурата губи 5 % от масата, ако не тренирате. Така се изразходва по-малко енергия и за отслабване трябва доста да се намали дневната доза калории. Ако искате да избегнете това, трябва да спортувате. Разбира се, не всеки обича да се натоварва. Тогава може да ходите повече пеша или да карате колело. За бързо натрупване на мускули са необходими силови тренировки.  Правете ги в фитнеса или у дома. Вкъщи използвайте две бутилки минерална вода като гирички. Следствие от редовното движение се нормализира чувството на глад, тъй като се увеличава хормонът на засищането холецистокинин, който праща сигнали на мозъка, че няма нужда да ядем.  всеки обича да се натоварва.

Как да не напълнеем, ако спрем цигарите?

При отказ от пушене се качват килограми. Причината е, че никотинът потиска апетита, а и благодарение на него изразходвате по 200 калории дневно. Тази енергия не се изгаря, като откажете цигарите. Би трябвало да намалите храната. Обаче не е добра идея да се подложите на диета едновременно със спирането на пушенето. Ще ви трябва два пъти повече воля, а това е трудно постижимо. По-добре да компенсирате с някакъв вид движение – например половин час бързо ходене.

 

 

Здравословни начини за отслабване

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *