Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колко вида псориазис има?

Най-често срещаният тип псориазис е, когато по тялото се появят, и то много набързо, изпъкнали чер­вени петна, покрити със сребристо-белезникави люспички, наричат се още „плаки“.

Най-често възникват по кръста, коленете и лактите. В по-peдки случаи този тип псориазис се проявява по лицето и кожата на главата.

Капковиден псориазис. Появява се по кожата като малки капковидни червени петънца. Има случаи, когато този вид псориазис изчезва много бързо и повече никога не се повтаря.

Псориазис, проявяващ се с подутинки, изпълнени с гной. Такива неприятни образувания се появяват най-вече по дланите и стъпалата. Те влошават много качеството на жи­вот на човека и  т.нар. обратен псори­азис. Към него са предраз­положени хора, страдащи от наднормено тегло и склонни към повишено изпотяване. По кожата се образуват зачервени възпалени петна с гладка повърхност.

 

ВНИМАНИЕ!           

Всеки случай на заболяване от псориазис има инди­видуален характер. При някои болни се случва след прием на лекарствени препарати, стрес, вирусна или бактериална инфекция. При други образуванията по кожата се появяват без видима причина. В някои случаи заболяването може дълго време да не напомни за себе си, а след това да се появи неочаквано по кожата. За­това лечението е индивидуално за Всеки пациент и бол­ният е длъжен да подходи сериозно към избора на специ­алист и болнично заведение. Ако попаднете на неопитен лекар, ще забавите лечението и ще поставите здра­вето си в истинска опасност.

Псориатична еритодермия. Може да се по­яви внезапно или като последствие и на друг тип псориазис. Възник­ват зачервени възпале­ни участъци по цялото тяло, съпроводени със силен сърбеж. Заради значителните увреждания този вид псориазис е смъртноопасен за чо­века.

 

Как се лекува псориазис?

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *