Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се лекува псориазис?

  • Запомнете: това е генетично заложена автоимунна болест и практически не се поддава на успешна терапия

Здравейте! Редовно чета в.”Доктор“ с надеждата да открия лек против псориазиса. Опитвала съм много видове лечение, в т.ч. и от народната медицина, но нищо не помага. Ако има ефект, той е временен. Моля да ми отговорите същест­вува ли ефикасен лечебен метод против това упорито заболяване ? Или просто да се откажа да се лекувам след толкова години опити?

Зл. Димитрова – Плевен

 

Псориазисът е едно от най-разпространени­те автоимунни заболява­ния, но много хора нямат никаква представа от това, или ако имат, тя е погрешна. Това е гене­тично заболяване, което най-напред уврежда кожа­та на човека. По тялото на болния се появяват неприятни образувания, които страничните хора приемат за заразно кожно заболяване. Често такива болни не биват допускани в салоните за красота, както и не им се позволява да мерят дрехи по магази­ните. Такова отношение е обусловено от слабата осведоменост, без да си направят труда да раз­берат, че псориазисът не е заразно заболяване и по никакъв начин не е свързано с лошата хигиена или не­правилния начин на живот на болния. Тази болест е заложена в организма на генетично ниво и практи­чески не се поддава на лече­ние. Различните процедури и лекарствени препарати могат да помогнат за изчезване на обривите по кожата, но, за съжаление не са ефективни във всич­ки случаи. Това не значи, че трябва да се откажете от лечението. Не забра­вяйте, че псориазисът може да предизвика болки и възпаление в ставите, а при липса на медицинска помощ може дори да се превърне в причина за други сериозни  заболявания.

 

Колко вида псориазис има?

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *