Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Смъртоносни обреди в Шри Ланка възпитават младежи в безстрашие

Юноши в Шри Ланка изпълняват поразителен трик: окачват ги на големи метални куки, които се впиват в кожата им, но без да я пробиват

В това положение младежите висят по няколко минути, без да показват каквито и да било признаци на страдание; не личат и следи от наранявания.

Смъртоносни обреди в Шри Ланка възпитават младежи в безстрашие
Смъртоносни обреди в Шри Ланка възпитават младежи в безстрашие

Карло Фонсека -професор-физиолог от Университета в Коломбо, изследвал доброволеца Н. К. Джайасурия, който три пъти по различно време изпълнил обряда, и стигнал до извода, че правилното разполагане на куките свежда травмите до минимум. Освен това професорът специално подчертал, че за успеха на „номера“ е много важна и правилната психическа настройка: желанието на участника да изпълни ритуала и неговото безстрашие.

В Индонезия младежи също участват в опасни за живота обряди и остават невредими. По време на храмови празници на остров Бали танцьори разиграват представление за вещицата Рангда и дракона Баронг. Танцувайки, юношите изпадат в транс и всеки нанася на вещицата удари със специален кинжал с извито змиевидно острие. Вещицата отблъсква танцьорите, те падат, треперейки в конвулсии. Но съживени от дракона, отново скачат и започват неистово да бодат тялото си с кинжалите, явно опитвайки се да се наранят. След церемонията обаче не остава и намек от рани и порязвания. Участници споделят, че намирайки се в транс, постигат особена форма на самохипноза…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *