Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Суперхраните даряват енергия, пречистват и подмладяват

Обездвижването и натрупаните килограми неизбежно се отразяват на повечето от нас. Животът, разбира се, продължава… но на по-бавни темпове. Постепенно губим своите енергия и тонус, качеството на живота ни се влошава, независимо от материалните постижения и финансовите ни възможности. Оформилите се с времето проблеми – бол­ки в гърба и главата, ставни възпаления, артрит, безсъние започват да стават все по-явни. Болките се хронизират и при­чиняват все повече дискомфорт. Посеще­нията при лекаря лекуват симптомите, но това, което ще реши проблемите, е промяната на начина на живот и най-ве­че – на храните, които поемаме.

Поради изчерпването на хранителните веще­ства в конвенционалните (а до известна сте­пен и в органичните храни), хората продължа­ват да търсят нови възможности и източници за пълноценно и балансирано хранене.

Ако обаче човек реши сам да събере всички не­обходими му вещества под формата на вита­мини, минерали и т.н., закупени поотделно в аптеката, ще похарчи много повече пари и ще инвестира много повече време, без да постиг­не ефект, защото механично съчетаните син­тетични витамини и минерали се усвояват в много малка степен от организма.

За съжаление храната на нашите деди вече не е днешната храна. Развитието на технологиите неизменно се отразява и на хранителната промишленост. Дори и да се опитваме да ядем само естествени про­дукти като плодове, зеленчуци, ядки, вече не сме сигурни дали не са генномодифицирани, да не говорим за химическите добавки (пестициди, консерванти, оцветители и други), които всеки ден слагаме в стомаха си и на кожата си.

Тези факти, в допълнение на замърсената околна среда, стреса и всичко, което постоянно сме при­нудени да понасяме, няма как да не се отразят на здравето ни. Затова уважаващият себе си човек трябва поне да се замисли какво причинява всеки ден на тялото си и колко лесно е всъщност да бъдем малко по-отговорни към себе си. Да, наистина, няма как да престанем да се храним и да дишаме, нито пък можем, в повечето случаи, да избягаме от замърсяването, особено ако живеем в голям град. Но можем да помогнем на организма си да се справи сам с всички отрови, които всекиднев­но му даваме.

Суперхраните имат точно тази функция когато се храним с тях, ние набавяме тези градивни елементи на всяка една своя клеткa от тялото си, 3а да може то да се пребо­ри с „лошите“ клетки, болните органи да се излекуват сами и организмът да работи все по-добре като едно общо цяло и да ни служи по-добре.

Суперхраните създават перфектен баланс, за­щото идват директно от природата, без никак­ва намеса на човешката ръка, освен в опаковане­то и доставката им до нас. Те не са лекарства, Защото не лекуват конкретни заболявания, а подобряват общото физическо състояние и не вредят на организма. Суперхраните не лекуват симптоми — те преустановяват причините за това нашето тяло да боледува.

За да се причисли към суперхраните, тя трябва да отговаря на много условия:

  • Да съдържа в сравнително малък обем извънредно голямо количество хранител­ни вещества.
  • Да бъде естествена, а не преработена, и по-точно да няма дезактивиране на ен­зимите й.
  • Да бъде изключително лесно усвоима от организма на човека, без да го натоварва.
  • Да се отличава с много ползи, които не се постигат с употребата на обикновени­те храни.

Това, което очакваме от суперхраните, е да зареждат организма с енергия, да пречистват тялото от токсини, радиация и други, да по­вишават имунитета, да действат подмладя­ващо и да удължават живота. Благодарение на съвременната наука от всички краища на све­та са подбрани най-качествените продукти.

Суперхраните в природата са:

От водното царство: Синьо-зелените водорасли АФА (Aphanizomenon Flos-Aquae) от езерото Го­рен Кламат, хлорела, морски фитопланктон и други.

От растителното царство: Алое Вера, акай/асай бери, макуй бери, инка бери (перуански физалис), каму-каму, годжи бери, перуанска мака, конопено семе, какао, жен-шен, нони, корен от якон, чия, кокосов орех и други.

От животинското царство: Пчелните продукти – мед, пчелен прашец прополис, пчелно млечице; Коластра – тя съдържа рас­тежни фактори, които подпомагат регенерация­та на организма, забавят стареенето и удължават живота, представлява мощен природен антибиотик.

Много от суперхраните може да се намерят и у нас — например медът и пчелните продукти, алоето, което отглеждат в саксии много дома­кини и маковото семе. В специализираните ма­газини са достъпни част от водораслите, както дори хималайското растение годжи бери, което е изключително непретенциозно и расте на поч­ти Всякаква екосистема. Кокосовите орехи, кои­то са идеална суперхрана и могат да се намерят В големите магазини, са много питателни — те дават на организма почти всичко, от което има нужда, 3а да оцелее. В кокосовото мляко например има белтъци, въглехидрати, мазнини, витамини и минерали и ако човек теоретично се храни само с него, няма да му липсва нищо. Докато, ако яде само растящите на местна почва ябълки например, ще получи белтъчен недоимък. Затова плодовете и зеленчуците няма как да са суперхрана.

 

 

 

Уникален зеленчук гарантира отслабване!

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *