ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето какво причинява вагинални гъбички!

Ето кои са причините за развитието на вагинални гъбички!

Вагиналните гъбички, които са известни под термина кандидоза, представляват вагинална гъбична инфекция.

Характерното за нея е, че се среща изключително често и че трудно се поддава на лечение. Дори да утихнат симптомите на болестта, това не е гаранция, че инфекцията е излекувана, тъй като заболяването често преминава през фази на покой и на активност.

Ако не се положат необходимите грижи, вагиналните гъбички могат да доведат до хронична кандидоза, която да порази както влагалището, така и външните полови органи, да се появи и в гънките на цялото тяло.

Трябва да се има предвид, че при жените, при които се развива вагинална кандидоза, рискът от заразяването и развитието на друга венерическа болест е в пъти по-голям.

Но ако се търси причината за появата на гъбичките, то тя може да варира. Може да става дума както за влошена лична хигиена, така и за спад в имунната система и защитните сили на организма. Носенето на прекалено тесни панталони, запарващото бельо от синтетични материи, както и посещението на места за обществено ползване също са сред факторите, провокиращи заболяването кандидоза.

Заразяването с вагинални гъбички може да се разпознае по появата на бяло течение, по паренето и болката при уриниране, по сърбежът и появата на оток на входа на влагалището.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *