ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

10-те най-опасни за здравето съставки в козметиката:

Истината зад латин­ските наименования в съдържанието на козметиката, която използваме, е изключително плашеща. Ежедневно и чрез различни продукти ние снабдяваме организма си с множество опасни веще­ства, които се съдържат в огромна част от масовите козметични средства. Еднократното им използва не може и да не доведе до неблагоприятен ефект, но постоянната им употреба, с която сме свикнали, води до сериозни рискове за здраве­то, тъй като вредните със­тавки се натрупват в организма.

  1. PARABENS – използват се като консерванти в козметични продукти като шампоани, лосиони, почистващи препарати, пасти за зъби и кремове.
  2. FRAGRANCE – нами­рат се в почти Всички козметични продукти и за лична хигиена, като лосиони, дезодоранти, кремове, балсами и др.
  3. MINERAL OIL-откри­ват се във всички видове кремове, масажни масла и продукти с мазна суб­станция, включително бебешко олио.
  4. PETROLATUM – из­ползва се в продукти като шампоани, стимуланти за коса, кремове, спирали, парфюми, фон дьо тен, балсам и червила за устни.
  5. SODIUM LAURYL SULFATE – използва се в 95% от шампоаните, както и в перилни препарати, пасти за зъби, води за уста и в продуктите, които образуват пяна.
  6. PHTHALATES – откриват се в парфюми, тоалетни води, лакове за нокти, спрейове за коса и продукти за лична хигиена.
  7. PROPYLENE GLYCOL – съдържат се в сухи дезодоранти, сапуни, лосиони, води за почистване, кремове, овлажнители, тоници и серуми.
  8. FORMALDEHYDE – използва се в шампоани, продукти за нокти и коса, паста за зъби, дезодоранти, парфюми и бебешки шампоани и кърпички, лакове за нокти.
  9. DIETHANOLAMINE и TRIETHANOLAMINE – откриват се в различни кремове, дезодоранти и шампоани, спирали за очи, фон дьо тен и бебешки лосиони.
  10. TRICLOSAN – използва се в сапуни, лосиони, дезодоранти, душ гелове, кремове, пасти за зъби, води за уста, продукти за грижа за кожата.

Химикали в кремове и шампоани причиняват алергии и рак!

Опасностите от почистващите препарати:

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *