ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

10 стъпки за прочистване от отровите

Детоксикацията на организма зависи не само от храненето. С няколко лесни метода можем да освежим и тялото, и духа си.

1. Дишайте дълбоко

Свикнали сме да дишаме по­върхностно и всъщност издиш­ваме едва една пета от въздуха, който се съдържа в дробовете и съответно същото количество от токсините в него. Наложете си да правите дълбоки вдишва­ния и издишвания по няколко пъти през деня. Затворете очи, вдишайте с издуване на корема и издишайте много бавно. Ми­слете за пътя на въздуха из тяло­то ви. Повторете това 4-5 пъти. Ще почувствате разликата.

2. Прочисвайте кожата си на пара

Кожата е орган, чрез който се елиминират отровите, така както това правят белите дро­бове, черният дроб, червата и бъбреците. За да функциони­ра добре, епидермисът трябва да е освободен от мъртвите клетки по повърхността му. Идеално средство за това е хамамът, иначе казано, баня с висока степен на влажност и температура между 40 и 50 градуса, каквато можете да си направите и вкъщи. Порите се разширяват, потенето се усилва и токсините „излизат“. Можете да приложите и лек пилинг за още по-добро прочистване на кожата и засилено кръвооб­ращение.

З. Всеки ден ходете пеша

Ходете пеша поне 30 ми­нути на ден с бърза крач­ка, така че леко да се из­потите – по този начин стимулирате кръвообра­щението и отделянето на водата, която застоява в тъканите на организма.

4. Подбирайте подходящи ароматни масла

Облекчете черния си дроб с помощта на ароматно масло от лимон. В продъл­жение на 20 дни взимайте по два пъти на ден 2 кап­ки, разтворени в някаква течност.

5. Пийте вода през целия ден

За да се освободите от ток­сините и течностите, блоки­рани в тъканите, трябва да пиете вода. Ако ви е трудно да поемате по 2 литра дневно, разнообразете, като си при­готвите билкови отвари или подправяте водата с малко лимон. Не пренебрегвайте зеления чай. Важното е да се пие равномерно през деня. Напитките трябва да са със стайна температура и ли топ- ли, но никога ледени.

6. Правете елаксиращи бани

Напълнете ваната с топла вода и разтворете в нея шепа морска сол, богата на минерали и микроеле­менти. Ще получите нещо като морска вода, която подхранва организма в дълбочина. Потопете се за 15 минути в това домашно море и пийте много вода след това.

7. Отделяйте време за себе си

Лекото диетично хранене е полез­но, но трябва да знаете, че често токсините в организма се дължат на стреса. Дайте си почивка, така ще позволите на тялото да се въз­станови. Отделете време да видите някой филм или да почетете, по­говорете по телефона с приятел или просто гледайте дърветата през прозореца. Всичко, което ви успокоява, подхранва енер­гията ви.

8. Подарете си масаж

Масажът подобрява обращението на кръвта и лимфата и увеличава ели­минирането на токсините. Използвайте отводняващо масажно масло и правете кръгови движения по кра­ката в посока от глезените към ханша. Масажът влияе и на производството на ендорфини – хормони, които ни карат да се чувстваме добре.

9. Избягвайте възбуждащите храни и напитки

Започвате деня с кафе? Чу­десно. Но нямате нужда да повтаряте това няколко пъти през деня. Кофеинът действа върху кортизола – хормон на стреса, който благоприятства трупането на мазнини в организма. Заменете следобедното кафе със зелен чай.

10. Спете като бебе

Клетките се възстановя­ват през нощта, затова е от изключително значение да спите добре. Не си лягайте по-късно от 23 часа, след като сте вечеряли леко поне два часа по-рано. Поддържайте спокойна атмосфера в спалнята як без телевизия, компютър и телефони наоколо.

  • сп. „Здравен журнал”

 

 

6 храни за прeчистване на организма

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *