Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 упражнения за успокояващо дишане

Те са вдъхновени от техниката ки-гонг и се отразяват отлично на организма.

Седнете на стол с изправен гръб. Отпусне­те тялото от главата до петите. Разполо­жете дланите една върху друга на точката Дан Тиян – енергиен център, намиращ се в долната част на корема. За жените дясната ръка е отдолу, за мъжете – обратно.

1. Помете дълбоко дъх с издуване на корема и издишайте с вдлъбнат корем. Блокирайте така за три секунди и отно­во поемете дъх. Вдишване-издишване-блокиране. Този дихателен цикъл внася спокойствие в тялото.

2. Направете същия цикъл, като при вдишването повдигнете пръстите на ходилата си нагоре. При издишването петите се притискат към пода. Това упражнение стимулира енергийния източник Йонг Куан, който се намира на свода на ходилото. По този начин се въздейства благотворно на сърдечната дейност, против стрес и силни емоции.

3. Придържайте се към основния цикъл, но при вдишването вдигнете ръце към небето, а с поглед проследете движе­нието им. При издишването ръцете се спускат бавно с длани, обърнати надолу. По време на това упражнение си пред­ставете чистата енергия, която влиза в тялото ви от върха на главата като водна каскада и ви залива отгоре-надолу. Така ще се освободите от напрежение­то, натрупаната умора и болестите.

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *