Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 храни за прeчистване на организма

Предлагаме ви 6 храни, чрез които ще можете да прочистите тялото си и да се отървете от токсините

Ето кои 6 храни можете да използвате за успешно пречистване на тялото и детоксикация:
1.    Плодове – всевъзможните плодове са идеален начин за прочистване на тялото. Високата концентрация на течности в тях действат очистите, като едновременно с това плодове са лесни за храносмилане и богати на полезни вещества, сред които антиоксиданти, фибри, витамини;
2.    Листните зеленчуци – всички зеленчуци, а и храни като цяло, които се консумират със зелени листа, действат ползотворно по посока на очистване на тялото. Става дума както за традиционните маруля, спанак, зеле, така и за водораслите, за ечемика, дори и за люцерната.
3.    Портокали и лимони – въпреки че споменахме плодовете, няма как да не изведем отделно и лимоните и портокалите. Тези конкретни цитрусови плодове имат уникално благотворно действие върху храносмилателния тракт, като едновременно с това подпомагат усвояването на хранителните вещества и изхвърлят токсините от организма.
4.    Лук – лукът е идеално средство за пречистване, тъй като стимулира работата на черния дроб, които в голяма част е отговорен за изхвърляне на отровните вещества от организма.
5.    Броколи – броколите се отличават с това, че едновременно са с изключително ниско съдържание на калории, а с изобилие от полезни вещества и антиоксиданти. Консумацията им подпомага детоксикацията на организма по уникален начин.
6.    Зелен чай – основното свойство на зеления чай е в посока на това, че той подобрява функциите на храносмилателната система, засилва перисталтиката и води до цялостно пречистване на организма.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *