ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Задължително! 3 сладки изкушения, от които не бива да се отказвате

Първото правило на всяка диета е ограничаването на сладките неща

Всяка диета, която обещава драстично понижаване на телесното тегло и запазване на постигнатите резултати, започва с това, че човек трябва да се лиши от сладкишите в менюто си, защото именно те са враг №1 на слабата талия.

Оказва се – този съвет е не само че неприложим, защото често след ограничаване следва период на прекаляване, а и защото имам няколко сладки изкушения, които са особено полезни за здравето! Ето за кои сладкиши става дума!

Шоколад– едновременно вкусен и полезен. Когато хапваме от него, трябва все пак да имам предвид, че в него се съдържа изобилие от калории, затова количествата трябва да са ограничени. В същото време, растителният протеин в какаото е изключително полезен – той се усвоява дълго време и поддържа организма сит;

Сушени плодове – най-полезното от всички лакомства без съмнение са сушените плодове. В тях се съдържат пектин, изобилие от витамини, но още антиоксиданти, фруктоза и биофлавоноиди. Трябва да се има предвид обаче, че и този продукт е калоричен, затова добре е и с него да не се прекалява;

Мед – медът сдържа също толкова калории, колкото и захарта. За сметка на това обаче е в пъти по-полезен. За ползите от консумацията не мед сме говорили неведнъж.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *