Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

…Ще решат ли аналгетиците проблема ми?

Трябва ли да се тревожа от това, че страдам от Синдрома на ос­тър хирургичен корем? До какви усложнения може да доведе това забо­ляване, ако в момента не предприема някакви мерки?

Людмил Стефанов – София

Под понятието остър хирур­гичен корем се разбират остро настъпващи заболявания на орга­ните в коремната кухина, които започват внезапно, обикновено на фона на добро здраве. Характери­зират се с бързо развитие на теж­ка клинична картина и заплашват живота на пациента. В повечето случаи при тези обстоятелства се налага спешна коремна операция. Основният симптом на това забо­ляване е коремната болка. Важни са тежестта, това дали болката е остра или тъпа, както дали се отразява на други органи в тяло­то. Острата, внезапна и режеща болка обикновено говори за перфо­рация на кух коремен орган. Болка с бавно начало постепенно засил­ване говори за развитие на възпа­лителен процес. Коликообразната болка обикновено е свързана със спазъм на кух коремен орган. Прогресирането на болката от тъпа и слабо локализирана към остра, постоянна и добре локализирана показва въвличане на перитонеума във възпалителния процес. Допълнителни симптоми могат да са подуването на корема, повръщането, спиране на отделяне на газове и запек или диария. Може да се появят сухота в устата, жажда, обща отпадналост, виене на свят, дъх на ацетон. Болните с та­къв: проблем обикновено лежат неподвижно с присвити- към тялото крака, защото всяко движение усилва болките.

 

ВНИМАНИЕ!

Докато не се изясни причината за коремната болка, болните не трябва да Взимат болкоуспокояващи медикаменти поради опас­ност от замъгляване на клиничната картина. Лечението в повечето от случаите е хирургично. Отстранява причината, довела това състоя­ние. Колкото по-рано се консултира паци­ентът със специалист хирург, толкова голям е шансът за благоприятно развитие на заболяването и предпазване от развитие на усложнения.

Защо одобрените от „агенцията по храни и лекарства“ на САЩ лекарства убиват хора:

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *