БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Знаете ли, че…се създават нови видове медикаменти

Почти половината антибиотици, използвани в САЩ, се прилагат и в селското стопанство, дори ги добавят в храната на животните. С някои от тези препарати лекуват животните, обаче около 90% от тях се приемат с профилактична цел за предотвратяване на болестите и като активатор при растежа на домашните птици, прасета и едър рогат добитък. Доказано е, че това широко използване на антибиотиците в говедовъдството и селското стопанство определено е свързано с резистентността към лекарствата, която възниква у хората. И освен всичко друго, „селскостопанските“ антибиотици започнаха да замърсяват почвата и водата.

Намерението било стафилококът-мутант да не може да се противопостави на тези нови антибиотици. За целта бил разработен антибиотикът ванкомицин, но не го пуснали ведна­га в обращение, оставили го в запас и в случай, че се появят нов тип резис­тентни болестотворни бактерии. Ванкомицинът трябвало да бъде използван в качеството на последна резерва. Тогава започнало производството на син­тетични антибиотици, против които бактериите не можели да изработят резистентност. Така медиците предполагали тогава. И се появил изцяло синте­тичен препарат, който се оказал способен да се бори със сибирската язва. Обаче същинската резистент­ност към антибиотиците станала очевидна чак в края на 1990 г. По данни от Центъра за профилактика и контрол на заболяванията в списъка на причинителите на опасните болести, ко­йто се развиват особено стремително, влизат след­ните: на пневмонията, на менингита, на инфекция на кожата, на белите дробове, на кръвоносните съдове, на гонореята, маларията, туберкулозата, СПИН-а. Така например стрептококовите инфекции ежегодно стават причина за три хиляди случая на менингит, 150 хиляди случая на пневмо­ния и повече от 7 милиона други заболявания. Днеш­ните медици отбелязват, че в една трета от случа­ите тези причинители се оказват резистентни към съществуващите антиби­отици. Докато през 1970 г. подобно явление не се е забелязвало.

Съвременната медицина е пред крах!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *