Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Съвременната медицина е пред крах!

  • Антибиотиците вече не действат на хората, казва генералната директорка на СЗО Маргарет Чен
  • ФАКТ: Още през 1950 г. билия отбелязани първите случаи на появяване на резистентност към антибиотиците. Тогава болниците и родилните домове практически в целия свят били поразени от резистентния към съществуващите анти­биотици вариант на стафилокок. В САЩ, Великобритания и Франция били проведени изследвания, които дали неочакван резултат: освен всичко друго, вярата в сила­та на антибиотиците била толкова висока, че медицинският персонал започнал да пренебрегва правилата по безопас­ност, надявайки се, че всяка болест може да бъде лесно победена.

Маргарет Чен c тре­вога споделя кон­статацията, че антибиотиците вече не действат, което поставя под заплаха провеждането на животоспасяващи опера­ции. В Световната здравна организация не изключват и това, че ще настъпи мо­мент, когато една драско­тина може да завърши със смърт. Освен това гене­ралният директор изказва съмнение относно ефектив­ността на наскоро създа­дените лекарства против туберкулоза, бактериални инфекции, малария, СПИН. На всичкото отгоре Све­товната здравна органи­зация предрича поскъпване на препаратите, които ще сменят антибиотиците. А предвид високата ток­сичност на тези средства хората ще страдат от страничните ефекти, а ©роковете на лечение ще се увеличават. Заради про­дължителния и безразборен прием на антибиотици всич­ки бактерии постепенно стават устойчиви към съ­ществуващите лекарства, заключават от Световната здравна организация.

ЗЛОУПОТРЕБАТА С АНТИБИОТИЦИТЕ Е ЗАПЛАХА ЗА СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА Най-бърза резистент­ност към антибиотиците развиват причинителите на пневмонията, менингита, инфекцията на белите дро­бове, кръвоносните съдове, туберкулозата и СПИН.

Това не е нещо ново. От години се говори, че трябва да се ограничи и намали приемът на тези препарати. Защото всяка година се увеличават ма­щабите на използване на антибиотиците. Ако през1954 г. в САЩ са били про­изведени около 908 хиляди килограма антибиотици, то през 2000-та те са почти 23 милиона килограма. Всяка година американските ле­кари предписват повече от 100 милиона лечебни курсове именно с антибиотици. В половината случаи обаче те не се приемат по пред­назначение, например зара­ди неправилно поставена диагноза. Данни от Между­народната организация по здравеопазване показват, че в света се увеличава броят на причинителите на болести, които стават устойчиви към съществу­ващите лекарства. Особено тревожно е това, че все повече от тях придобиват устойчивост наведнъж към няколко вида антибиотици. А тази устойчивост към антимикробните препара­ти е естествен биологичен феномен. Обаче в днешно време този биологичен фе­номен заплашва човечест­вото.

МЕДИЦИТЕ ОТДАВНА ПРЕНЕБРЕГВАТ ПРАВИЛАТА ЗА БЕЗОПАСНОСТ

Между другото, малко хора знаят, че веднага след изобретяването на пеници­лина, т.е. първия антибиотик, учените са започнали да предупреждават за въз­можно появяване на подобни проблеми. В резултат на това до края на 1940 г. в повечето страни от Европа и Северна Америка (където антибиотиците започнаха да се приемат масово) тези препарати били забране­ни за свободна продажба. В САЩ това ограничение действа и до днес.

Знаете ли, че…се създават нови видове медикаменти

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *