ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение на дистимия

Дистимното разстройство е известно още като дистимия. Съществуват много ефективни подходи за лечението на това състояние. Често пъти човек с дистимия търси лечение заради повишаване на стреса или лични проблеми, които можеда бъдат и взаимно свързани. Най-добрият подход за лечение на хора с дистимия това е комбинираният подход – провеждане на психотерапия съчетана с антидепресанти.

Преди да започне да се провежда психотерапия при хора с дистимия е добре да се направи задълбочено изследване на човека, който ще бъде лекуван, да се прецени вида и тежеста на заболяването и да се направи план на лечение. Терапията, която ще бъде назначена да е съобразена с нуждите на пациента. За предпочитане е да се използват краткосрочни подходи, защото те подчертават реалистични и постижими цели в живота на болния от дистимия и могът да го върнат към нормалния начин на живот. Човек с дистимно разстройство се научава да живее с нещастията в живота вместо да се фокусира върху реалистичните цели. Доказано е, че груповата терапия е много по-ефективна. Целите на терапията варират взависимост от нуждата на всеки пациент. Когнитивната терапия пък се фокусира върху промените в грешния и изкривен начин на мислене на пациента. Междуличностната терапия се фокусира върху отношенията с околните и това как да постигнат по-добри взаимоотношения с тях. Без значение какъв е видът на терапията той трябва да е бавен и съобразен с нуждите на пациента. Лекарят не трябва да се изкушава да ускори терапията, тъй като това може да забави лечението.

Хората с дистимия често взимат антидепресанти,които им помагат да намалят депресивните си настроения. Изследванията показват, че хората с това заболяване трябва да вземат различни видове лекарства докато не се намери най-доброто за тях. Доказано е, че лечението с лекарства дава резултат на 6-8 седмица от лечението. Тъй като това заболяване е хронично, специалистите по психично здраве трябва много да внимават какви лекарства и методи да използват. Специално внимание трябва да се обърне на пациенти, които злоупотребяват с алкохол и наркотични вещества или имат някакъв вид фобия.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *