Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Водата и нашето здраве

Пиенето на определено количество вода е от съществено значение за здравето на всеки човек. Освен, че пиенето на вода е полезно за здравето понякога може да ви избави и от някои заболявания като мигрена например.

В човешкото тяло се съдържа около 55% до 78% вода и това е в зависимост от големината на тялото. Всеки човек знае, че тъканите и органите са създадени от вода например:

  • Мускулите са съставени от 75% вода.
  • Мозъкът се състои от 90% вода.
  • Костната тъкан се състои от 22% вода.
  • Кръвта се състои от 83% вода.

Функциите на водата в човешкия организъм са от жизнино важно значение. Водата помага за транспортирането на хранителни вещества и кислород в клетките, овлажнява въздуха в белите дробове, помага на органите ни да усвоят по-добре хранителните вещества, също така помага за регулацията на телесната температура и защитава и овлажнява ставите. Всяка клетка от тялото ни се нуждае от вода и затова е много важно да пием достатъчно количество течности. Вземете например мозъка, той се състои от 90% вода, и ако не осигурявате достатъчно количество вода на тялото той няма да функционира правилно и ще получите главоболие или мигрена.  Симптомите на дехидрагацията са: умора, мигрена, запек, мускулни крампи, неправилно кръвно налягане, проблеми с бъбреците, суха кожа.

Тъмната урина е един от симптомите по които да познаете, че тялото ви има нужда от повече вода. Тъмния цвят и силната миризма на урината показват, че тялото ви се нуждае от повече вода.

Жаждата е най-очевидния знак, че сте дехидратирани. Пийте вода докато вече не чувствате жажда. Добре е преди хранене да изпиете една чаша дова за да не чувствате жажда след това.

Ползите от питейната вода са:

  • Отслабване – пиенето на вода помага да свалите излишните килограми. Питейната вода намалява глада и подтиска апетита, освен това водата съдържа 0 калории.
  • Водата е естествено лекарство за главоболие – помага за облекчаването на главоболието и подтискането на болките в гърба причинени от дехидратация.
  • Пиенето на вода помага да изглеждате по-млади и да сте с по-свежа кожа. Всеки човек изглежда по-млад, ако кожата му е правилно хидратирана. Водата помага за попълване на тъканите на кожата и повишава неината еластичност.
  • Питейната вода регулира температурата на тялото ви и помага да се чувствате по-енергични, когато правите упражнения.
  • По- малко вероятно е да се разболеете от грип и други простудни заболявания, ако пиете редовно вода. Пиенето на достатъчно количество вода помага за засилване на имунната система.
  • Водата се използва от тялото за да помогне за промиване на токсините и отпадните продукти от тялото. Ако в тялото ви липсва вода, то тогава сърцето трябва да работи по-усилено за да изпомпва кислород с кръв към всички клетки така, че органите в тялото да не се повредят.

Ползите за здравето от питейната вода

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *