Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Витамини и минерални вещества при наднормено тегло

Вземайте хром. Всекидневната дажба от 200 мл хром спомага за регулиране на съдържанието на инсулина. Този микроелемент наред с регулиране на инсулина, контролира и постъпването на захари в клетката. При недостиг на хром действието на инсулина се блокира и съдържанието на захар в кръвта се повишава, което води до нарастване на теглото. Източници на хром са месото, морските продукти и царевичното масло.

Не забрявяйте магнезия. Специалистите препоръчват дневно да се взема по 500 мг магнезий. Това минерално вещество тушира неудържимия апетит за шоколад, който много жени чувстват в предменструалния период. Потребността от магнезий се увеличава при бременните, кърмачките, както и при жените, вземащи противозачатъчни таблетки или естроген. Необходимото количество магнезий може да бъде набавено и чрез храната-орехи, бобови култури, продукти от пълноценно зърно.

Калият извежда токсините, затова пълните хора трябва да ядат повече банани, портокали, пъпеши и моркови. В тях се съдържа много от това минерално вещество. Като профилактично средство против затлъстяване се препоръчва така нар. суров калиев бульон.Това е смес от морковен сок, сокове от целина, спанак и магданоз в съотношение 7:1:3:2. Като правило соковете се пият в дните , определени за разтоварване. Необходимото количество е индивидуално от 100 мл до 1 литър за целия ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Витамини и минерални вещества при наднормено тегло

  1. Pingback: Водата и нашето здраве | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *