Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Само 2 минути ходене може да подобри здравето. Eто как

Дори 2 минути ходене могат да донесат огромни ползи за здравето и най-вече за поддържане на кръвната захар в норма, но ако го правите в точното време.

ходене

Редовните упражнения са основополагащи за доброто здраве. Движението намалява риска от хронични заболявания и добавя години към живота.

Препоръчително е да се стремите към поне 150 минути упражнения с умерена интензивност на седмица, въпреки че ползите нарастват с всяка минута допълнително движение.

Въпреки това, изследователите, които се задълбочават в ползите от минималните упражнения, също откриват окуражаващи резултати. По-конкретно, ново проучване предполага, че две минути ходене може значително да подобри здравето, ако го правите в точното време.

Прочетете, за да научите как може да преобразите здравето само за две минути.

 

На първо място трябва да знаете, че ходенето е изключително полезно

 

Всеки вид физическа активност има положителен ефект върху здравето, намалявайки шансовете за появата на сърдечни заболявания, диабет тип 2, някои видове рак и др. Все по-често изследванията сочат, че бързото ходене, дори за кратки периоди от време, е лесен и достъпен начин за постигане на здравословните ефекти от спортуването.

„Ходенето е основополагащо човешко движение и ползите от него са доказани през вековете“, казва Андрю Уайт, сертифициран личен треньор и собственик на Garage Gym Pro. „То ангажира множество мускулни групи, без да натоварва ненужно ставите. Ходенето също така може да помогне за подобряване на костната плътност и намаляване на риска от остеопороза.“, допълва треньорът.

Уайт добавя още, че ходенето също е полезно за здравето на сърцето. „Когато ходим, сърцето работи по-бързо, което увеличава кръвообращението, осигурявайки повече кислород и хранителни вещества на клетките, подпомагайки отстраняването на отпадъчните продукти. Това подобрено кръвообращение помага за поддържане на добро сърдечно-съдово здраве“, категоричен е фитнес експертът.

 

Дори две минути ходене може да има значителен ефект върху здравето

 

Учените отдавна са определили впечатляващите ползи от ходенето, а някои са си поставили за мисия да определят къде точно започват тези ползи.

Едно скорошно проучване, публикувано в European Journal of Preventative Cardiology, установи, че ходенето в продължение на 30 до 45 минути дневно (приблизително 4000 стъпки) намалява вероятността от преждевременна смърт драстично.

Проучване от 2008 г. стига до заключението, че само 15 минути ходене след хранене подпомага храносмилането и понижава нивата на на кръвната захар.

Сега ново проучване, публикувано в списанието Sports Medicine, установи, че хората могат да се възползват същите тези предимства, като се разходят само за две минути, стига да го правят скоро след хранене.

Мета-анализът разглежда седем различни проучвания по темата и заключава, че субектите, които са правили леки разходки за две до пет минути след хранене, са имали по-ниски нива на кръвната захар в сравнение с хората, които не са се движили след това.

 

За оптимален ефект е нужно да си направите разходка между 60 и 90 минути, след като сте се нахранили

 

Хората, които правят кратки разходки след хранене, имат по-постепенни промени в нивата на кръвната захар. Това помага да се избегнат скокове на кръвната захар, които при някои хора могат да предизвикат инсулинова резистентност, която предшественик на диабета.

Учените категорично отбелязват, че има определен период от време, в който ходенето е най-ефективно за регулирането на кръвната захар. Това е периодът между 60 и 90 минути след хранене.

Източници: https://bestlifeonline.com; https://www.freepik.com/

Глюко баланс
ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *