Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Tемпорално потупване: лесна техника, която ще успокои ума и ще подобри здравето на цялото тяло

Тази древна източна техника се използва предимно за облекчаване на болката, но има положителен ефект и върху ума

ума

Може да се използва когато става въпрос за спокойствие на ума и за прекъсване на стари и вредни навици, както и придобиване на нови. Чрез потупване в областта на темпоралната кост се подобрява възприемчивостта на мозъка към нови знания. Тези движения ще помогнат за успокояване на областта на нервната система, която поддържа старите навици, което ще улесни усвояването на нови.

През седемдесетте години на миналия век основателят на кинезиологията д-р Джордж Гудхарт, лекар хиротерапевт, установи, че чрез потупване по линията на шева на черепа могат да се променят процесите, които провеждат сензорна информация. Чрез самохипноза или произнасяне на определена мантра, както и чрез едновременно докосване на необходимите центрове, може да се настрои ума така, че да стане още по- възприемчив.

Как се прави темпорално потупване за успокоение на ума

Потупването по слепоочията също може да се коригира въз основа на разликите във функционирането на мозъчните полукълба. Левият темпорален лоб ще реагира по-силно на твърдения, изразени по негативен или критичен начин. Следователно, трябва да се потупа лявото слепоочие. И тъй като дясното полукълбо реагира по-добре на положителни и добронамерени твърдения, казаното трябва да бъде придружено от потупване вдясно. За левичарите е обратното.

Първо, дефинирайте ясно какво искате да промените. Това може да е отношение, автоматична реакция, здравословно състояние или навик. Формулирайте твърдението така, сякаш вече съществува. Това е нещо, което все още нямате, но искате да имате. Например: „При всяка провокация оставам спокоен и уравновесен“. Ще помогне, ако запишете твърдението и го прочетете няколко пъти на глас, докато го научите наизуст.

Сега го кажете отново, но като използвате отрицателни значения или думите „не“ и „никога“. Например: „Никога повече няма да се поддавам на провокации“. Основното е, че смисълът на изявлението остава положителен. Правете упражнението в продължение на минута или две.

Ето и още подробни обяснения на техниката за успокояване и настройване на ума

1. Започвайки от областта на лявото слепоочие към задната част на главата, потупайте главата от лявата страна с възглавничките на трите пръста – показалец, среден и безименен. Когато почуквате, направете отрицателно изказване, опитвайки се да говорите в ритъм с почукването. Движенията не трябва да са прекалено силни. Те трябва да са уверени, така че меките подложки на пръстите да отскачат от кожата. Направете това 5 пъти, като всеки път казвате изявлението.

2. Направете същите движения от противоположната страна, произнасяйки положително твърдение.

3. Повторете упражнението няколко пъти на ден. Колкото по-бързо искате да приложите новия си навик, толкова повече потупвания е добре да правите. Важното е да не се отнасяте към тези действия като към някаква гимнастика. Трябва да сте вътрешно убедени, когато произнасяте твърденията. Те трябва да идват от сърцето…

Как работи темпоралното потупване?

Потупването на слепоочията, използвайки комбинация от повторение, самохипноза и неврологично препрограмиране, засяга не само мозъчната дейност, но и енергийните канали на човешкото тяло. Изявлението за намерение е запечатано във всяка система на тялото. Извършвайки потупване, вие използвате най-простия и надежден начин за промяна на обичайното поведение, което е трудно да се преодолее само с воля. Така можете да коригирате не само навиците, но и да промените функционирането на вътрешните органи, да подобрите благосъстоянието и здравето на тялото.

В допълнение към потупването, можете да поглаждате слепоочните точки, без да произнасяте изявления. Това ще ги зареди с енергия и ще ги успокои. Докоснете слепоочията си от двете страни с върха на пръстите си и погладете тези места, като същевременно правите дълбоки вдишвания и издишвания.

Когато искате да се откажете от лошия навик, например да ядете нещо калорично или да се поддадете на друго желание, тогава започнете да правите леки поглаждащи кръгове в областта на слепоочията, като едновременно с това вдишвате и издишвате дълбоко. След тези лесни движения ще се почувствате удовлетворени и ще се освободите от нуждата да злоупотребявате с вредни храни, напитки и субстанции. Този вариант е удачен да се използва на публични места – офис, ресторанти, зали и т.н.

Източник: positivepsychology.com

Неврохелт плюс
Неврохелт плюс – чудо за възстановяване на мозъка

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *