Излишните тлъстини показват здравословни проблеми

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Какви здравословни проблеми издават изпъкналите мазни депа по нашето тяло? Могат ли да се предотвратят?

здравословни проблеми

Лекарите отдавна знаят, и е доказано, че има връзка между зоните на натрупване на излишни килограми и някои здравословни проблеми.

По вида на тялото е възможно с висока точност да се каже какви болести се очакват в бъдеще, както и да се предвидят вероятни патологии и нарушения.

Типът фигура до голяма степен е генетично обусловен. Но нездравословният начин на живот, преяждането и липсата на физическа активност провокират наддаване на тегло. Ако мазнините от натрупаните килограми са концентрирани на определени места, може самостоятелно да определите на кои органи и системи е важно да обърнете внимание.

„Спасителен пояс“ на кръста

Ако излишните отлагания се натрупват в областта на талията, превръщайки фигурата в „ябълка“, имайте предвид повишения риск от диабет или различни сърдечни патологии. Според лекарите, активното натрупване на висцерална мазнина, която се концентрира върху органите на перитонеума, нарушава работата и здравето на панкреаса и може да направи коронарните артерии с по-малък диаметър. Така постепенно се появява атеросклероза, но от по-сериозен тип.

Скорошни проучвания на учени от Харвард показаха, че мощната талия увеличава шанса да изпитате синдром на неспокойните крака. Този специфичен проблем води до спазми на мускулите на краката, които се свиват и болят в легнало положение. Това лишава човек от добър сън. С времето може да се провокира развитието на раздразнителност и неврози заради хроничното недоспиване.

За да намалите талията, е важно да се справите със стресовите ситуации. Така ще намалите производството на кортизол, което ще повлияе върху апетита и наддаването на тегло. Кардио натоварването и укрепването на пресата постепенно ще ви отърве от мастните отлагания, както и ще намали нивата на кръвната захар. В едно с това ще се предпазите и от преддиабет.

Проблемни задни части

При крушовидна фигура калориите се отлагат главно в задните части. Големите дупета, обаче имат някои предимства: телесните мазнини произвеждат ценни аминокиселини, запазват микроелементите, предотвратявайки натрупването на висцерална мазнина върху черния дроб и сърцето. Те поддържат хормоналния фон на жената, което й позволява да остане млада и здрава по-дълго време.

За да намалите задните части, е полезно да бягате или да скачате. Може да правите и повдигания на краката в коленете. Но, освен физическото натоварване не забравяйте за правилното хранене. Почти във всеки фитнес клуб треньорите са разработили специални комплекси, които ще ви позволят да стегнете мускулите и да направите задните части по-апетитни за противоположния пол.

Широки бедра и възможни здравословни проблеми

В Дания са проведени проучвания, които показват, че прекалено тънките и слаби бедра са по-чести при пациенти с висок риск от заболявания на сърдечно-съдовата система. Широките, напротив – те показват активен метаболизъм и ниска вероятност от развитие на диабет. Това ще е вярно само ако имате и тънка талия. Комбинацията „голяма талия-огромни бедра“ не вещае нищо добро за здравето.

Повдигане на краката, клекове, велотренажори и бягащи пътечки помагат да поддържате бедрата в перфектна форма. Освен това се препоръчва масаж, който подобрява оттока на лимфата и разгражда мастните натрупвания. За да укрепите мускулите, качвайте се по стълби. Не използвайте асансьор ако живеете на етаж, който е по-надолу от шестия.

Голям бюст

Много жени си мечтаят да имат големи гърди. Всъщност, големите и тежки гърди често водят до болка в гърба. Освен това лекарите са открили висок риск от развитие на диабет тип 2 при момичетата с по-голям бюст. Ако сте собственичка на такива гърди, укрепете мускулите, които поддържат бюста с упражнения. Подходящи са стречинг, лицеви опори и махове с ръце встрани. Намалете общото телесно тегло, за да намалите и мазнините в гърдите.

Пълни крака

Ако глезените ви се увеличат, не забравяйте да се консултирате с лекар. Понякога отокът и стагнацията на лимфната течност се проявяват по този начин при сърдечно-съдови заболявания и разширени вени. Симптомът е характерен и при нарушен кръвен поток и запушване на съда от кръвни съсиреци. Само след като се направи преглед, предписаните от специалист изследвания и е налице диагноза, само тогава може заедно с лекуващия лекар да се изберат подходящи физически упражнения.

Дебели ръцете

Мастните натрупвания върху мускулите на ръцете не се появяват отделно от общото затлъстяване. Те показват липса на активност и заседнал начин на живот. Има известна зависимост, потвърждаваща, че пълните ръце и големият корем са пряк път към ранна смърт, причинена от липсата на физическа активност (сърдечни заболявания, инсулт).

Може да подобрите релефа с помощта на упражнения за трицепс, бицепс и силови тренировки с дъмбели.

Различните отклонения от стандартния тип фигура са причина да обърнете внимание на собственото си здраве. Мастните натрупвания в областта на талията или корема могат да показват риск от диабет, сърдечни заболявания и всичко онова, което причиняват запушените кръвоносни съдове. Когато се появят излишни килограми, предотвратете навреме усложненията с помощта на спортни дейности и правилно хранене.

Източник: ayzdorov.ru

луз уейт
Луз Уейт ще ви помогне да отслабнете трайно и бързо и е с напълно доказана ефективност

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *