Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо задните части стават плоски – 6 причини, които дори не сте предполагали

Задните части винаги са били обект не само на възхищение, но и на доста болезнени обиди и подигравки

задните части

Почти всеки е чувал какви ли не сравнения по повод големината и несъвършенството на задните части. И да, изпревари ли ни някой, застане ли пред нас, без да искаме първо забиваме поглед в онова, което е под кръста. Няма значение какъв пол е човека, как е облечен и на колко години е. Единственото, което виждаме е четирибуквието на което сяда.

Ето защо състоянието на задните части е от значение. Но, състоянието му не е само въпрос на естетика. То е свързано и със здравето.

Ако не е въпрос на генетика, тогава може да се притеснявате за една от 6-те причини, които правят дупето грозно.

Култът към перфектните задни части се появи преди около шест години, благодарение на Ким Кардашиян. Преди нея беше Дженифър Лопес, която предпочиташе не толкова агресивно да афишира ги афишира.

Дженифър Лопес

Оттогава момичетата по света пробват всичко възможно, за да направят задните си части не само обемни, но и еластични. Не всеки обаче успява. Например, повечето жени страдат от факта, че задниците им са напълно плоски. Какъв е проблемът и как може да бъде решен, научаваме от експертните мнения и съвети, публикувани по долу.

Глутеалните мускули са едни от основните мускули на човешкото тяло

Те участват в оформянето на силуета, създавайки закръглени, съблазнителни очертания на гърба и имат важно влияние върху стойката. Те помагат за поддържане на човешкото тяло в изправено положение. Освен това тези мускули осигуряват лекота и изящество на движенията.

В идеалния случай дупето трябва да има определен относително еластичен обем с максимална проекция в средната част на седалището или в горните му две трети. Преходът от задните части към бедрото в долната трета е идеално мек и плавен, а глутеалната гънка трябва или да отсъства, или да не е дълга и да достига само до центъра на бедрото. Тази гънка може да е сигнал за известна степен на увисване на областта на седалището. В този случай тя става много забележима и дълга.

Понякога от детството задните части не са изразени по обем. В този случай говорим за генетични особености, които могат да бъдат променени с много усилия.

Глутеалните мускули – колкото са по-отпуснати, толкова по-увиснали са задните части

Причини за плоски седалищни части

1 . Раменете са отпуснати, главата е наклонена напред, кифозата е изразена в гръдната област, докато тазът е изнесен напред и стомахът е изпъкнал.

В тази ситуация, дори задните части да са заоблени и красиво оформени, те излизат напред и изглеждат плоски. Следователно е необходимо да:

– следите стойката (предимно самоконтрол);

– облекчаване на стреса, който е видим в изкривяване на позата: за целите на профилактиката се препоръчват релаксиращи процедури за тялото, нормализиране на дневния режим, добър сън.

2 . Друга причина за плоските задни части е недостатъчното движение и заседналият начин на живот. Мускулите на тялото губят тонуса си, кръвоснабдяването се влошава, кожата губи своята твърдост и еластичност.

Интересното е, че е възможен и обратният ефект: когато има прекомерна физическа активност, но глутеалните мускули не са силно натоварени или има рязка загуба на тегло, мускулите нямат време да се възстановят. В резултат на това задните части са отпуснати и плоски. Затова е необходима умерена и редовна физическа активност.

Сред другите причини за образуването на плоски седалищни части може да се откроят:

• общото биостареене;
• хормонален дисбаланс;
• внезапно наддаване на тегло;
• небалансирано хранене;
• хронична умора.

3 . Отделна причина за отпуснати седалищни части е промяната в хормоналния фон след раждането. Това води до насищане на подкожната мастна тъкан с хормони, което предизвиква увеличаване на обема (корема, бедрата и задните части). Освен това след раждането физическата активност не работи толкова ефективно, колкото преди бременността, така че програмите за оформяне на тялото трябва да включват процедури за тяло, насочени към промяна на плътността и намаляване на подкожната мазнина.

4. Също така една от причините може да бъде постоянното носене на обувки с висок ток (над 4 см), което намалява обема и натоварването на седалищните мускули и по този начин влошава формата на задните части. При ходене на високи токчета основното натоварване пада върху стъпалото, подбедрицата, колянната става, а мускулната група на задната част на бедрото и подбедрицата не работи достатъчно.

5. Свързаната с възрастта птоза (пролапс, пропадане, увисване) на задните части също не бива да се пренебрегва“, отбелязва д-р Юлия Лекомцева, козметолог и дерматолог във Frau Klinik. – С течение на времето мускулните връзки губят плътност и способността си да държат тъканите в по-хоризонтално положение. Така настъпва естествена възрастова атрофия на скелетните мускули, особено ако няма редовна физическа активност. Това състояние се нарича саркопения. Процесът на разграждане започва още след като се навършат 30 години: човек губи 0,5-1% мускулна маса годишно, а след 65 години атрофията се ускорява.

За да наблюдавате състоянието на мускулната маса, препоръчвамe периодично да провеждате биоимпедансен анализ (биоимпеданс). Биоимпедансометрията е анализ на количеството мазнини и течности в тялото, мускулната и костната маса и метаболизма.

6. Друга важна причина за загуба на обем на дупето са соматичните заболявания. Това включва ендокринна патология, сърдечно-съдови заболявания, заболявания на храносмилателната система, когато протеиновата абсорбция е лоша. А мускулите, както знаем, се нуждаят от строителен материал (аминокиселини). Следователно, дори при физическо натоварване, не можете да получите очаквания резултат, ако тялото не му се доставя нужния протеин.

Д-р Юлия Лекомцева

Методи за корекция

• Ако вашият начин на живот предполага носенето на обувки с висок ток, препоръчително е да редувате такива обувки с модели на нисък ток.

• Необходимо е да включите редовен фитнес (или физическа активност) в графика. Между другото, формата на глутеалните мускули се влияе повече от големите и средните глутеални мускули. Следователно, за красива форма е необходимо да се осигури умерена редовна физическа активност върху тези мускули.

В същото време не е необходимо да се ограничавате само до фитнес

Важно е да увеличите общата физическа активност, тоест препоръчително е да се движите повече и да ходите по 10 000 стъпки на ден.

• За да изградите мускули , трябва да работите във фитнес залата, изпълнявайки набори от упражнения с допълнителна тежест (броят на повторенията е малък и теглото се увеличава по време на програмата).

• Също така е нужно да се контролира стойката (до контакт със специалист за корекция и терапия). Този специалист също така ще препоръча упражнения и процедури за укрепване мускулите на гърба: плуване, масаж (включително на гърба и задните части), програми за укрепване и моделиране на тялото с обвивки и маски за тяло (например на базата на силиций).

• Струва си да се обърне внимание на нормализирането на циркадните ритми: да се нормализира режимът на активност и почивка, да се нормализира и съня. Необходимо е да спите 7-9 часа, да заспите „днес“ и да се събудите „утре“. По този начин производството на хормони ще се случи правилно.

• Отличителна черта на храненето в този случай е балансирана диета с високо съдържание на протеини, както и наличието на бавни въглехидрати. Млечните продукти се препоръчват да се консумират в първата половина на деня, тъй като те задържат течност и допринасят за производството на инсулин.

• Важно е да се спазва режимът на пиене: необходимо е да се пие обикновена негазирана вода, както се спазва правилото 30 милилитра на 1 килограм тегло.

• От бързите варианти за оформяне на красиви задни части можем да препоръчаме боди с push up ефект за дупето.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *