Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Неправилното положение на диафрагмата се отразява зле на дишането

Здравейте, възможно ли е изместената нагоре диафрагма да причини упорито и продължително главоболие?

Мирослава Чанкова – Велико Търново

Когато диафрагмата е изместена на по-висока позиция, това може да доведе до ежедневно главоболие. Диафрагмата отделя гръдната от коремната кухина. При определени случаи се наблюдава изместването й на по-Високи от обичайните нива. Това се случва при хората с наднормено тегло, които имат голям корем, както и при увеличаването на някой от органите в корема. Газовете също могат да доведат до това състояние. Най-често диафрагмата е повдигната при Възрастните хора, които се движат по-трудно и страдат от затлъстяване.

Когатд диафрагмата промени обичайната си позиция, това би могло да затрудни дишането, което от своя страна води до на­маляване на кислорода В кръвта. При това състояние се появява все по-упорито главоболие, нарушават се концентрацията и нормалната дейност на мозъка. Възможни са проблеми със сърцето, сърцебиене и нарушения в пулса.

Високата диафрагма затруднява и храносмила­нето. Възможно е да се появят гастрит, киселини или колики.

При лечението на това състояние трябва за­дължително да се потърси причината. Ако тя се крие В наднорменото тегло, пациентът минава на лек разтоварващ режим, за да намали обиколката на корема. Тъй като мазнините там се топят най-трудно, се налага и изпълнението на специални упражнения. Спортът и подходящото меню могат да върнат диафрагмата в обичайната и позиция, но се изисква постоянство и отговорност към собственото здраве.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Неправилното положение на диафрагмата се отразява зле на дишането

  1. Pingback: Задъхването е знак за тревожност | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *