Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Общи съвети за правилно бране и сушене на билки

Повечето лечебни билки могат лесно да бъдат намерени в аптечната мрежа. Ако обаче сте решили да съчетаете полезните билки с приятна разходка на чист въздух, по надолу са описани някои от основните правила на билкаря.

Запомнете, че активното движение и разходките са неделима част от успешното лекуване на болестите.

За пълноценно използване на билките като лекарство е нужно да знаете през кой годишен сезон е най-добре съответното растение да се бере. Стръковете и листата се берат малко реди настъпването на цъфтеж, а плодовете се берат напълно узрели. Корените и другите подземни части е най-добре да се набавят през есента, след пълното увяхване на наземната част от растението. Семената от билките се събират малко преди периода на пълно узряване. Това е нужно да се съблюдава, тъй като лекарственото вещество във билката не е постоянно и се мени в зависимост от фазите на развитието на растението и географските характеристики и сезона.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Общи съвети за правилно бране и сушене на билки

  1. Pingback: Безопасни ли са билковите лекарства – интересни научни факти за тях | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *