ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Безопасни ли са билковите лекарства – интересни научни факти за тях

Много хора уморени от високите цени на лекарствата прибягват до лечение с билкови лекарства. Билковите лекарства са добра алтернатива за лечение на различни заболявания от обикновените простудни заболявания до заболявания като артрит, мускулни спазми, сърдечни заболявания и дори заболявания ката левкимия и някои дегенеративни заболявания. Пред много хора обаче стои въпросът дали тези методи на лечение и билковите лекарства са безопасни. В тази статия са описани различни интересни факти за билковите лекарства.
Факт №1
Ефективността на билковите лекарства не се потвърждава от научни доказателства, но те се използват от почти 80% от всички хора по целия свят.
Факт №2
В някои части на света особено в Америка билковите лекарства са класифицирани като хранителни добавки, защото един билков продукт може да бъде определен и като храна или билково лекарство в зависимост от страната, в която се използва. Наличието на билкови продукти в някои страни е проблем, защото те трудно могат да бъдат стандартизирани.
Факт №3
Културата на страната има важна роля в използването на билковите лекарства. В някои страни има добре определени правила и закони по които да се използват билковите лекарства. Също така има и закони, които определят кои хора имат право да ги предлагат и да лекуват с тях. Пример в това отношение е Китай, където има лекари, които имат право да боравят с билки и да ги предписват за различни заболявания.
Факт №4
Хората от най-старите цивилизации използват билковите лекарства за лечение на различни заболявания от векове. Такива страни са Китай, някои арабски и африкански страни. За това свидетелстват наличните различни и многобройни писания, които са открити. Това е факт, че билковата медицина е използвана много преди да се пови традиционната.
Факт №5
Световната здравна организация е на мнение, че има много безопасни и ефективни билкови лекарства, но те трябва да се използват само от добре обучени специалисти. Смятат, че билковите продукти може да се използват безопасно и ефективно, ако са качествени и отгледани на правилното място.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *