ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кацудзо Ниши за подобряване здравето на гръбначния стълб

Една от уелнес техниките, която набира популярност днес, е гимнастиката на Кацудзо Ниши, разработена от японския лечител в началото на 20-ти век

Кацудзо Ниши
Кацудзо Ниши

Според Кацудзо Ниши само собствените сили на тялото му позволяват да възстановява и поддържа добро здраве.

Лекарите поставят на младия японец разочароваща диагноза, според която той няма да живее дълго. И докато повечето хора биха се отчаяли от подобна прогноза, Ниши се амбицира да я опровергае. Той е живял достатъчно дълго и дори е разработил свой собствен метод за възстановяване.

Философията на Кацудзо Ниши

За първи път става известно за уелнес метода на Ниши едва през 1927 г. Той придобива широка популярност благодарение на научни публикации. Без медицинско образование, японецът изобретил необичайна система за подобряване здравето на гръбначния стълб.

В хода на изучаването на собственото си тяло и здраве, Ниши стига до извода, че е невъзможно да се разглежда всеки човешки орган поотделно, тъй като тялото е едно цяло.

Тялото е сложен механизъм, чиито нарушения са свързани както с физическото, така и с психологическо състояние.

Намирайки хармония и координация в работата на тялото, можете да се отървете от почти всички видове заболявания, като същевременно си осигурите здравословен и дълъг живот. По този начин гимнастиката на Кацудзо Ниши стана толкова известна, че се използва в много страни по света. Но, както казва той в една от своите книги: и най-добрите упражнения не действат ако тялото не е отпочинало.

Сънят: къде и как

Повечето деца, особено в юношеска възраст, страдат от сколиоза, което води до прегърбване, тъй като връзките, както и мускулите на гърба, отслабват. Офис служителите, които седят по цял ден, развиват болки в гърба, включително и умора. Това състояние води до изместване на прешлените.

Сънят и водата са в тясна връзка

Хидротерапията в системата Ниши се провежда на няколко курса. По време на процедурата пациентът взема последователно топъл и студен душ, като накрая се завършва със студена вода, за да се поддържа тонуса на кожата и съдовете. След приключване не се използва кърпа за попиване на ненужната вода. Изсъхването е „на въздух“, като японския лечител съветва това да се случва във време, когато температурата на въздуха е сравнително ниска (около 12-15 градуса). Ефективността на слънчевите и контрастните въздушни бани, съответно, се основава на хранене на тялото с ултравиолетова светлина и променливо излагане на атмосферна топлина и студ. Въздушните бани се правят най-добре през студения сезон за ефективен резултат.

Оздравителната система Ниши набляга на релаксацията и позитивното мислене

Кацудзо Ниши препоръчва да не носите всички неприятности и негативни мисли, натрупани през деня, в спалнята със себе си, а да се опитате да се отървете от тях много преди лягане. Основната функция на съня е да дава почивка и да нормализира всички телесни системи, поради което негативността и безпокойството няма да бъдат най-добрите спътници на добрата почивка.

Японският лечител учи своите последователи, че всеки проблем в живота отминава и просто трябва да го приемете за даденост.

Леглото и възглавницата, които лекуват

Според Кацудзо Ниши ключът към доброто здраве е идеално плоският, перфектно функциониращ гръбначен стълб и, разбира се, правилното кръвообращение.

За да поддържаме стабилното функциониране на цялата гръбначна система, е необходимо да обърнем голямо внимание на леглото и възглавницата, на които обикновено спим. Не се допускат пружинни матраци, латекс и други подобни, тъй като те не фиксират гръбначния стълб в правилното положение по време на сън, а му позволяват да се огъва, което в крайна сметка може да причини изместване на прешлените.

За дълголетие и естествено здраве трябва да изберете твърда повърхност, на която да спите. Например, можете да поставите дъска или шперплат върху леглото. Опитайте да спите по-често на земята (има се предвид поляна) за перфектен ефект, особено през лятото. Твърдата повърхност ще осигури равномерно хоризонтално положение на тялото, като по този начин ще позволи пълна циркулация на кръвта в цялата капилярна система.

Твърдата възглавница е основен атрибут на здравата гръбначна структура

Тя правилно поддържа врата, предотвратявайки усукването по време на сън. Практикуващите система Ниши препоръчват да използвате плътна ролка от плат или полуцилиндър от дърво, облицован с плат и поставен под цервикалната област. Спането по този начин може да бъде доста болезнено, но с течение на времето ще настъпи невероятен ефект: всякакво стягане и болка от шийните прешлени ще изчезнат, главоболието ще спре, кръвообращението в областта на лицето и шията ще се нормализира, хроничните заболявания на ушите, гърлото и носа ще изчезнат.

Не е задължително да се спи по този начин през цялата нощ. Достатъчно е да се предвидят по няколко часа, като времето постепенно се увеличава.

Системата Кацудзо Ниши не е простo набор от упражнения и правила

Това е начин на живот, който развива навици според природните закони. Не случайно авторът го е нарекъл система. Човек не може да даде предпочитание на едно правило, всичко е взаимосвързано в система, точно както в човешкото тяло.

Системата Ниши не лекува болести, тя допринася за подобряване и поддържане на здравето и разглежда човека като неделимо цяло. Заслугата на лечителя е, че от огромен брой материали той успя да избере най-важното. От наученото комбинира избраните основи в система, която може да се приложи на абсолютно всички, независимо от пола и възрастта.

Източник: babylaguna.ru

елиминира болката в кръста
НАНОБЕЛТ елиминира болката в кръста

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *