Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Състоянието на краката разкрива сериозни чернодробни заболявания

Краката са като огледало на черния дроб – състоянието им може да ни подскаже за съществуването на чернодробни заболявания, които трудно могат да бъдат усетени

чернодробни заболявания
Появата на много чернодробни заболявания има външни признаци

Почти всички чернодробни заболявания са доста коварни. Например, цирозата и онкологията в началото изобщо не се усещат, а очевидните симптоми се проявяват само в крайните стадии. Оказва се, че можем да установим възможни проблеми с този толкова важен орган, като огледаме добре собствените си крака. Ето 9 основни признака на чернодробни проблеми.

Червеникавокафяви петна

Тези петна обикновено се намират под коляното. Те приличат на обрив и блестят на светлината. Появата им е свързана с нарушена циркулация на кръвта и влошаване състоянието на кръвоносните съдове. Петната могат да се появят при чернодробна недостатъчност, заради която налягането намалява и кръвоносните съдове се разширяват.

Паякообразни и разширени вени

Съдовата мрежа е група от разширени съдове, разположени близо до повърхността на кожата. Външно те приличат на паяжина. Човек с болен черен дроб обикновено има няколко такива звездички по краката. Понякога това е придружено от развитие и на разширени вени. Звездичките се дължат на повишаване нивата на естроген, което засяга кръвоносните съдове, а естрогенът се увеличава или по време на бременност, или при хронично чернодробно заболяване. Многото паякообразни вени показват фиброза, цироза, алкохолен хепатит.

Напукани пети

Витамините А и Е са отговорни за здравето на кожата, но за тяхното усвояване е необходимо черният дроб да отделя нормално жлъчка, и жлъчката да навлезе в дванадесетопръстника навреме. Напуканите пети могат да показват хронично чернодробно заболяване, което е причинило проблеми с жлъчния мехур, като застой на жлъчка поради камъни или „сгъната“ жлъчка, лош вискозитет и недостатъчно производство на жлъчен сок.

Сърбеж на краката

Сърбежът в долната част на краката е често срещан при хора с хронични чернодробни заболявания, особено такива, свързани с увреждане на жлъчните пътища и нарушен жлъчен поток. Сърбежът на краката / дланите е типичен за хора с първична билиарна цироза. Причинява се от натрупване на жлъчни соли под кожата и повишаване нивата на хистамин.

Лоша миризма на краката

Кожата не само предпазва вътрешните органи от увреждане, но също така помага да се премахнат токсините от тялото. Метаболитните продукти се отделят през потните жлези. Не може да имате болен черен дроб и здрави бъбреци. Чернодробните заболявания водят до натрупване на токсини и нарушен кръвен поток, което засяга бъбреците и другите органи. Това води до факта, че отделената пот има неприятна миризма.

Подуване на краката

При повечето прогресирали чернодробни заболявания краката могат да се подуят. При натиск с пръст върху подутата повърхност остава вдлъбнатина. Подуването на краката е късен симптом, причинен от портална хипертония / намалени нива на албумин. То е често срещано и при цироза.

Болка в крака

Чернодробните заболявания могат да причинят невъзпалително увреждане на нервните влакна в краката. Може да имате усещания като „гъделичкане“ или необяснима болка, която най-често се усеща при ставане от стол и след продължително застояване на едно място.

Гъбички по ноктите

Ако цветът на ноктите се е променил, те стават груби, ексфолират, губят блясъка си и кожата на краката се отлепва. При хора с болен черен дроб се нарушава балансът на чревната микрофлора, поради което се появяват гъбички.

Еритема

Това е ограничена област със силно зачервена кожа. Среща се при цироза и хепатит.

ayzdorov.ru

LecoVita ЛИВЪРВАКС е иновативна формула за предпазване и детоксикация на черния дроб. Продуктът е подходящ за токсични, метаболитни и възпалителни увреждания на черния дроб и жлъчката. 

„Този продукт ми помогна при чернодробни проблеми, причинени от неправилно хранене и пиене на алкохол. Много съм доволен и препоръчвам да опитате!“ – Светослав Петров

LecoVita ЛИВЪРВАКС веган капсули 450mg х 30 /за черния дроб и жлъчката/
LecoVita ЛИВЪРВАКС веган капсули 450mg х 30 /за черния дроб и жлъчката

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *