Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Морето зарежда с енергия

Почти всеки ден предупреждаваме читателите на LEKUVA.NET за опасностите, които крие лятото, вкл. плажовете, морето и слънцето. Днес ще обърнем внимание на точно обра­тното – почивката на морето е не само удоволствие и релаксация, тя е и здраве.

Съставът на морската вода е наистина уника­лен – може би не сте чували досега, но той е близък до плазмата на човешката кръв. Специалистите, изучаващи свойствата на морската вода и нейното въздействие върху човека, стигнали до извода, че тя съдържа 133 микроелемента, концентрирани в 40 минерала. С една дума, морската вода има всичко, което е нужно на нашата кожа, на нашите вътрешни£ органи и на нервната ни система. Водата и край­брежният въздух са полезни и за друго – те съдър­жат йод, един от най-необходимите минерали.

Морската вода има всичко, което е необходимо на кожата, на вътрешните органи и на нервната система

Йодът може да нормализира работата на щитовидната жлеза, да укрепи нервната и имунната система, да повиши съпротивителните сили на организма, да понижи нивото на холестерол в кръвта. КАК ДА ОПРЕДЕЛИТЕ ЗАПАСИТЕ ОТ ЙОД В ОРГАНИЗМА?

Натопете памучно там­понче в спиртен разтвор от йод и си „нарисувайте“ йодна „мрежичка“ на някаква част от кожата – само да не е в облас­тта на щитовидната жлеза. На следващия ден разгледайте внимателно това място. Ако не откриете нищо, ако всичко е изчезнало, значи организмът ви се нуждае от йод. Ако обаче има следи, тогава не страдате от йоден дефицит.

Преди да легнете да спите, нанесете върху кожата на ръ­ката си три линийки от същия йоден разтвор: тънка, малко по-дебела и още по-дебела. Ако на сутринта е изчезнала пър­вата линийка – значи всичко със съдържанието на йод е наред. Ако са изчезнали първите две линийки – обърнете внимание на здравето си. А ако не е оста­нала нито една – страдате от явен недостиг на йод. В крайна сметка, ако страдате от не­достиг на йод, непременно се прегледайте при ендокринолог и организирайте продължител­на и активна почивка на море.

НАЙ-ВАЖНИТЕ ПРОЦЕДУРИ

Къпането в морето – това е безценен тренажор за сърдечно0съдовата система. Потапяйки се във водата, известно време чувствате освежаваща прохлада. В този момент в организма протича естествена реакция на охлаждане: кръво­носните съдове се стесняват. След това обаче се разширяват и усещате топлина и лекота.

Много полезни и приятни са разходките боси по морския бряг, като краката са потопе­ни до глезените. Ефектът от този пясъчен масаж е равен на точковия масаж: масажиране­то на точките по ходилата по­добрява работата на важните вътрешни органи.

Морските вълни осигуряват на тялото отличен хидромасаж: изчезват излишните ки­лограми, мускулите се стягат, кожата се изпъва, а ставите се подмладяват. Легнете от­начало по гръб, след това по корем – пак на края на брега, там където идват и се връщат вълните. Обливайки ви, те неж­но ще масажират тялото и буквално ще изваят фигурата. Към такъв хидромасаж можете да прибегнете след плуване или след престой в морето.

Плувайки, вие тренирате и тези мускули, които не се задействат в ежедневния жи­вот. А освен всичко друго във водата натоварването на гръбначния стълб се свежда до минимум. Само 100 метра плуване в морето са равни на 1000 метра бягане за стапяне на калориите.

Почивайки си на морския бряг, по 1-2 пъти на ден се заравяйте в горещия пясък, но не чак толкова горещ, че да се изгорите. Главата и гър­дите Оставяйте отгоре, над пясъка. Може и друго: както си лежите, насипете пясък на проблемните зони – бедрата, корема, ханша. Загребвайте пясък директно от повърх­ностния слой с длани. От по- дълбокото пясъкът може да е влажен, а това не ви е нужно. Спокойно полежете в пясъч­ния „пашкул“ 10-15 минути. През това време пясъчното покритие ще отдава лечебни йони, разгрявайки подкожната съединителна тъкан. Такава антицелулитна процедура има специално наименование – псамотерапия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Морето зарежда с енергия

  1. Pingback: Силата на морската вода | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *